La Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella arriba a la 12a edició amb una setantena de parades

Presentació de la Mostra d'Arts i Oficis a Lleida. FOTO: Diputació de Lleida.

Presentació de la Mostra d’Oficis i Artesania a Lleida. FOTO: Diputació de Lleida.

 

El municipi de Fondarella retrocedirà en el temps un any més per recuperar els oficis antics i artesans en una jornada festiva que se celebrarà el pròxim diumenge, 4 de juny. Els visitants podran comprovar de primera mà com eren alguns dels oficis més representatius de l’entorn rural com el cabassaire, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, l’artesà d’instruments, el canyissaire, el terrissaire, l’espardenyer, l’esclopaire, el toneler, el picapedrer, el falconer o el matalasser, que s’incorpora com a novetat aquest any.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha presentat aquest dimecres, la 12a edició de la Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella acompanyat dels regidors del consistori. El certamen comptarà amb una setantena de parades en total, amb unes quaranta parades de venta directa de productes de proximitat i una trentena d’oficis antics.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la voluntat és la de “recuperar i posar en valor aquests oficis antics perquè es puguin conèixer i que els més joves puguin reconèixer allò que no fa tants anys va formar part de la manera de viure de les persones del poble”. Reñé ha destacat la gran implicació dels veïns i les diverses entitats del municipi en l’organització de la mostra. L’Associació de Gent Gran, l’AMPA Minyons d’Urgell i l’Associació de Dones es bolquen amb diferents activitats paral•leles que inclouen la demostració de l’elaboració d’orelletes o caliquenyesm i la tècnica per embalar alfals utilitzant una premsa manual.

Els mateixos veïns també elaboren durant l’any ratafia, sabons artesanals, llonganissa de tupina i orelletes, que vendran aquest dia. La Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella ofereix una àmplia varietat d’activitats culturals, gastronòmiques i de lleure, així com diferents tallers per treballar la terrissa o la fusta, elaborar penjolls i fomentar el reciclatge.
Aquest certamen, organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, compta amb la col•laboració de Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.