La música del Pla d’Urgell es reivindica davant de més de 300 espectadors

Jordi Bonilla va presentar el seu llibre ‘Cançons entre bancals’ al Teatre L’Amistat amb l’actuació de grups històrics de la comarca, alguns dels quals estaven inactius i van sortir de nou a l’escenari

El llibre ‘Cançons entre bancals’, del mollerussenc Jordi Bonilla, parteix de la fundació de la Societat Recreativa L’Amistat i precisament es va presentar divendres passat al Teatre L’Amistat davant de més de 300 espectadors. L’obra, que divulga totes les bandes musicals del Pla d’Urgell des de l’any 1905,  posa en relleu el ric patrimoni musical de la comarca. Una reivindicació que va ser present durant tota la seva presentació.

En aquest sentit, l’autor va aconseguir posar sobre l’escenari diversos grups de la comarca que apareixen en el llibre com Sonotone, els més veterans en actiu, i d’altres que es trobaven inactius i que van afinar els seus instruments de nou especialment per a l’ocasió.

L’acte va ser conduït pel director de Territoris.cat, Josep Anton Pérez, i va comptar amb els parlaments de Jaume Suau, president de Mascançà, que inclou l’obra en la seva col·lecció La Boira, i també de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.