La nova estació d’autobusos de Mollerussa i el pas inferior entraran en funcionament dilluns 5 de març

ESTACIOBUSOSLa nova estació d’autobusos que ha construït el Departament de Territori i Sostenibilitat a Mollerussa entrarà en funcionament dilluns vinent, 5 de març. La instal·lació, que substituirà l’actual estació, ocupa una superfície de 2.800 metres quadrats i té capacitat per a sis autobusos. Juntament amb la nova estació, s’obrirà el pas inferior que s’ha construït per a connectar la instal·lació amb el municipi, per sota de les vies del tren. Ambdues actuacions sumen una inversió d’1,7 MEUR. uest equipament se situa davant de l’estació del tren del municipi, a la banda nord de les vies. Compta amb una àmbit d’andanes i zona d’espera exterior amb una capacitat d’estacionament per a cinc autobusos en bateria, i disposa d’una zona per a un autobús addicional, a banda de zones reservades per a estacionament d’autobusos i taxis. D’altra banda l’estació es completa amb una zona d’espera i informació a l’usuari, amb sala d’espera tancada i lavabos. La zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estan coberts amb una estructura metàl·lica. En concret, la construcció de l’estació ha comptat amb un pressupost de 872.000 euros.
La nova estació d’autobusos registrarà uns 165.000 viatgers l’any. Hi operaran les companyies SA Alsina Graells de Auto Transportes, Autocars Salvia, SL i Autocars del Pla, SL, que ofereixen els serveis de transport interurbà Barcelona-Cervera-Tàrrega-Lleida, la Guàrdia-la Fuliola-Lleida, Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida, Vila-sana – Lleida, Bellvís-Mollerussa i Barbens-Mollerussa-Lleida.
Diumenge 4 de març, a la nit, l’actual estació de busos situada al carrer de la Forestal d’Urgell deixarà de prestar servei i l’endemà entrarà en funcionament la nova instal·lació.L’entrada en funcionament de la nova estació de busos comportarà la modificació del recorregut de les línies de transport interurbà. Així mateix, com a complement, i per tal de millorar l’accés dels ciutadans als serveis de transport per carretera, de comú acord amb l’Ajuntament de Mollerussa, s’ha fixat una nova parada, a la carretera de Torregrossa –rotonda de la Font d’Albada–, on efectuaran parada els serveis Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida i Bellvís-Mollerussa.Obertura del pas inferior

Amb l’entrada en servei de la nova estació, també s’obrirà el pas inferior per a vianants que el Departament ha executat com actuació complementària. Aquest pas sota les vies del ferrocarril connecta la nova estació de busos amb el municipi; dona continuïtat a la trama urbana i millora la permeabilitat i la mobilitat d’aquesta zona, fins ara dividida per la línia del tren. Aquest és el primer pas inferior al municipi.

L’estructura té una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres, i està adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. Les obres van suposar una inversió de 855.000 euros.

L’estació i el pas inferior, de titularitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, estaran gestionats per l’Ajuntament de Mollerussa

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.