La participació, eix dels Tallers d’Estiu que com a novetat incorporen una activitat aquàtica dirigida

tallers d'estiu (Autor: Aj. Mollerussa)

tallers d’estiu (Autor: Aj. Mollerussa)

jEl foment del valor de la participació és enguany el centre d’interès que segueixen els participants ens els Tallers d’Estiu, que organitza cada any l’Ajuntament de Mollerussa sota la coordinació de la Fundació Escola Josep Carol, que avui han rebut la visita institucional de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Joventut, Imma Casanella. Solsona que s’ha interessat per les diferents activitats que duen a terme la quarantena de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que hi participen aquesta setmana, ha explicat que enguany s’ha incorporat com a novetat el fet que els assistents distribuïts per grups d’edat participen diàriament en una activitat aquàtica dirigida per un monitor de les piscines municipals.

En aquest sentit, ha indicat que davant l’extensa i variada oferta lúdica que es fa a Mollerussa durant l’estiu per als infants i joves a través de diferents entitats esportives i també empreses privades del sector, l’Ajuntament ha volgut complementar la seva proposta, que està centrada en educar a través del lleure, amb algun altre element nou per dinamitzar la participació. Solsona també ha explicat que enguany el Tallers d’Estiu també serviran perquè una desena dels 25 joves que han cursat durant aquest mes de juliol el curs de Monitors de Lleure ofert a través de l’Oficina Jove puguin realitzar les pràctiques corresponents per validar el títol. D’aquesta manera, els tallers incrementen el personals dedicat al monitoratge ja compten, a banda dels monitors titulats habituals, compten amb el reforç dels que estan fent les pràctiques.

Els tallers, que tenen la seu a l’escola Mestre Ignasi Peraire i es fan des del 29 de juny al 4 de setembre, treballen com a eix temàtic la participació, segons ha explicat la seva coordinadora, Ceci Domingo, la qual ha indicat que els infants han de reconstruir el món dels Lims, uns extraterrestres que ho han perdut tot i necessiten ajuda per començar de nou. A través d’aquest eix i de forma lúdica es treballen diferents valor per tal que els infants exercitin la capacitat de decidir i incidir en la transformació de la societat.

Els preus per setmana i infant s’han fixat, al igual que l’any passat, en 35 euros per setmana, tot i que s’han previst bonificacions de 5 euros per al segon germà inscrit i també per a famílies nombroses i monoparentals. L’horari de les activitats és de les 9 del matí fins a dos quarts de dues del migdia, tot i que s’ha prevista que l’acollida es pugui fer a partir de dos quarts de 9 del matí per donar facilitats a la conciliació. Les inscripcions es poden fer a la primera planta de l’Ajuntament i cal inscriure’s com a màxim dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l’activitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.