La pedregada de dissabte afecta prop de 500 hectàrees de fruita dolça en poblacions del Segrià, Pla d’Urgell i Urgell

El fet que els fruits siguin petits en dificulta l’estimació però els danys poden arribar fins al 40% en alguna zona

La intensa tempesta de calamarsa barrejada amb aigua va caure per Sant Jordi en diferents poblacions del Segrià, el Pla d’Urgell i l’Urgell ha afectat unes 478 hectàrees de fruiters, segons la primera estimació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Tot i la mida petita de la pedra, de fins a 5 mm de diàmetre, ha afectat de forma significativa part dels cultius de fruita dolça, de la producció que restava viable després de les gelades de principis del mes d’abril. El fet que els fruits siguin encara molt petits dificulta l’estimació de danys de la producció que quedava, assenyalen des de la conselleria assenyalen que. Tot i això, s’estima que els danys poden oscil·lar entre el 10 i el 40% en funció de la zona.

La pedregada ha afectat la zona mitja de la comarca del Segrià, en els municipis de Lleida, Alguaire, Torrefarrera, Alpicat, Rosselló, Alfés, Sunyer, Soses, Torres de Segre i Artesa, Puigvert; al Pla d’Urgell, les localitats del Palau d’Anglesola i Bellvís, a Castellserà, a la comarca de l’Urgell.

Segons la primera estimació d’Acció Climàtica, el municipi més afectat ha estat Lleida, amb unes 175 hectàrees de cultius de fruita dolça i de llavor i amb entre un 30 i 40% d’afectació. En el cas d’Alfés, hi hauria unes 80 hectàrees afectades i unes 60 a Sunyer, també amb una danys d’entre el 30 i el 40%. A Soses, els danys oscil·len entre el 20 i el 40%, amb unes 70 hectàrees afectades. En el cas del Palau d’Anglesola, hi hauria 49 hectàrees de fruiters afectades, 23 a Bellvís, i 21 a Castellserà. En aquestes poblacions, l’afectació es mouria entre un 10 i 30%.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.