La pel·lícula ‘Alcarràs’ de Carla Simón recupera el cinema de poble en 14 localitats on no n’hi havia des de fa anys

Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, entre altres reobriran les seves sales per acollir la projecció del film

L’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc serà l’encarregada de portar la pel·lícula de Carla Simón “Alcarràs” a més de 40 poblacions, a 14 de les quals no hi ha cinema des de fa anys. És el cas de Bell-lloc (Pla d’Urgell) on des de finals dels anys 80 s’hi va perdre el cinema i el proper 6 de maig es reobrirà la sala de l’antic cinema Catalunya per estrenar-hi ‘Alcarràs”. També en aquesta comarca, al municipi de Torregrossa, el dia 7 de maig, es reobrirà la sala tancada els anys 80 per poder-hi veure el film. A la localitat de Bellvís la projecció es farà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90, tot i que el Circuit Urgellenc hi projecta pel·lícules cada estiu. 

No obstant això, ‘Lo Casino’ de la localitat on s’ha enregistrat la pel·lícula de Simon, Alcarràs, serà el primer espai en recuperar-se. Es reobrirà el 29, 30 d’abril i l’1 de maig per projectar-hi la pel·lícula que ha convertit en protagonista aquesta població del Segrià de 9.500 habitants. A Alcarràs el cinema va tancar els anys 90 i també ho va fer a Aitona, on s’hi projectarà la pel·lícula el dia 30 d’abril. En aquestes poblacions del Segrià el Circuit Urgellenc hi feia projeccions esporàdiques fins ara. Altres localitats ponentines com Cervera, la capital de la Segarra, reobrirà el seu cinema el dia 1 de maig. A Cervera el cinema va tancar l’any 2013 tot i que s’hi han anat fent projeccions i hi ha un projecte de recuperació anomenat Cinema Boira.

El dia 7 de maig es projectarà a la Sala Cubrural d’Artesa de Segre, (Noguera), on el cinema Camats es va tancar els anys 80. En aquesta localitat de la Noguera el Circuit hi ha anat fent projeccions de cinema itinerant  unes 6/8 vegades l’any. A les Borges Blanques, també podran gaudir el mateix dia del cinema, al Pavelló de l’Oli, on el Circuit hi porta el cinema itinerant diverses vegades l’any. Les localitats del Segrià Soses, Sucs i Almacelles recuperaran les sessions de cinema els dies 13, 15 i 22 de maig, respectivament, per visionar el film guardonat a la Berlinale. A Almacelles el cinema Casal va reobrir l’any 2001, s’hi va fer cinema durant uns anys i posteriorment s’hi han dut a terme projeccions de cinema itinerant, a més del cicle Gaudí. Al Pla d’Urgell, a la localitat de Bellvís “Alcarràs” hi arribarà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90, tot i que el Circuit Urgellenc hi projecta pel·lícules cada estiu. 

Les localitats de Pont de Suert (Pallars Jussà) i Penelles (Noguera) s’afegiran a la llarga llista de cinemes on es podrà veure la pel·lícula però també sales de Tarragona, com ara Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), que recuperarà el seu cinema per projectar “Alcarràs” el dia 8 de maig, després d’haver tancat portes els anys 80. 

A banda, la pel·lícula de Simon es podrà veure a les sales on habitualment el Circuit hi manté les projeccions: Balaguer (30 d’abril 1, 2, 7 i 8 de maig); Mollerussa (30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig), Tàrrega (tots els dies, del 29 d’abril al 9 de maig), Tremp (30 d’abril, 1 i 2 de maig); Bellpuig (6, 7, 8 i 9 de maig), Agramunt (6, 8 i 9 de maig), però també Mequinensa (6, 7 i 8 de maig), Montblanc (15 de maig),  Ripoll i Vielha (del 14 al 16 de maig). També es podrà veure a Montsó en castellà els dies 30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig, i posteriorment als cinemes de les poblacions d’Aragó que gestiona.

A més, moltes de les projeccions comptaran amb la presència d’actors, actrius i membres de l’equip tècnic de la pel·lícula.

I LOVE CINE DE POBLE campanya de suport al cine rural amb suport de personatges coneguts

El Circuit Urgellenc ha reprès la campanya ‘I LOVE CINE DE POBLE’ per fomentar la conscienciació de la importància de recuperar el cinema de proximitat. “Fomentar el cinema a localitats petites és el seu propòsit, creiem que visquis on visquis tens dret a gaudir del millor cinema i pel·lícules com Alcarràs ho posen de manifest”.

La campanya, iniciada durant el confinament va aconseguir el suport d’Isona Passola, Antonio Resines, Sergi López, Andrea Trepat, Miquel Sitjar, Marta Romero, Gaizka Urresti, Belén Funés,  Marçal Cebrián, Sergi Moreno, Carles Porta, Tono Folguera, Maria Rodrigues Soto, David Verdaguer o Biel Rossell. Tots ells van enregistrar un vídeo curt durant el confinament en el qual demanaven el suport dels amics i clients habituals dels cinemes per  salvar les seves sales de poble.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.