La plaça Europa de Mollerussa es ‘rebatejarà’ com a Orfeó Renaixença

El monument del 25è aniversari de l’Orfeó Renaixença ja està pràcticament instal·lat a la Plaça Europa de Mollerussa, que passarà a tenir el nom d’aquesta entitat cultural que enguany compleix 4 dècades d’història. Serà després d’aprovar-se en el ple extraordinari que tindrà lloc aquest dimecres al vespre. D’aquesta manera, s’acompleix amb una reivindicació que es va originar fa 5 anys amb una recollida de signatures i que es va resoldre al febrer de 2013, quan es va donar llum verda a la designació d’un dels carrers de la ciutat a l’Orfeó Renaixença.

En un primer moment es va pensar en el passatge on hi havia el monument, just darrere del recinte firal. L’oposició dels veïns de dos blocs de pisos va fer desistir en el canvi de nom fins que s’ha trobat aquest nou emplaçament, on no hi haurà cap afectació a nivell cadastral.

Precisament aquest divendres a les 10 de la nit, dins el cicle de les nits d’estiu “Les quatre llunes”, l’Orfeó Renaixença actuarà a la plaça Europa, que ja portarà el seu nom.

A la sessió d’aquest dimecres també es sotmetrà a aprovació una modificació puntual del POUM de la ciutat per subdividir dos canvis d’equipaments als quals l’Ajuntament de Mollerussa va donar llum verda, de forma conjunta, fa dos anys i mig. Concretament, afecta als terrenys de titularitat municipal on l’empresa Nufri preveu expandir-se i que es van intercanviar per unes finques al Parc de la Serra i la Residència de Can Jaques.

La Comissió d’Urbanisme ha considerat que la modificació no es pot dur a terme fins que l’empresa desenvolupi l’expansió prevista i els terrenys passin a ser considerats com a sòl urbà. És per aquest motiu que el que es vol aconseguir amb la disgregació de la modificació del POUM es que es pugui fer efectiu l’altre intercanvi, en què uns terrenys municipals han de passar a ser de propietat de l’empresa Prefabricats Pujol a canvi d’unes altres finques a la Serra.
També dins l’àmbit urbanístic s’aprovarà en el ple el text refós de l’àmbit de Cal Castelló, sent aquest el darrer pas al que insta la Comissió d’Urbanisme un cop donat el seu vist-i-plau. També es donarà llum verda a una ordenació de totes les accions que, a nivell municipal, s’impulsen entre els infants i adolescents i que quedaran recollides en un pla local amb l’objectiu de facilitar la renovació de la distinció com a Ciutat Amiga de la Infància per part de la Unesco.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.