La Policia Local de Mollerussa es forma per garantir una atenció eficaç en casos de violència masclista

Representants de la Policia Local de Mollerussa han rebut aquest dimarts les certificacions que acrediten la formació dels 22 agents i les tres administratives del cos en temes de seguretat ciutadana sota la perspectiva de gènere amb l’objectiu de fer una atenció adequada i eficaç en casos de violència masclista així com també per conèixer estratègies de prevenció i bones pràctiques en l’àmbit de les agressions sexistes en l’oci nocturn, entre altres aspectes.

La formació ha consistit en un curs de 15 hores en línia implementat per l’empresa Atena Gender Consulting  i estructurat en tres blocs temàtics. En el primer s’ha analitzat els aspectes que incrementen i redueixen la sensació de seguretat en els espais públics. El segon s’ha centrat en conèixer l’abast de la violència masclista posant èmfasi en el marc legal així com en l’actuació policial en l’atenció a les víctimes. I per últim, el tercer bloc ha abordat la intervenció policial en casos d’agressions sexuals en un context d’oci nocturn. Cal destacar que es tracta d’una formació innovadora a Catalunya tant pel que fa a la durada com a la metodologia escollida que ha implicat dues regidories i a tot el cos de la Policia Local.

El curs s’inclou en el pla de formació continuada en matèria de Polítiques d’Igualtat 2017-2019 que preveu el Pla Intern d’Igualtat aprovat pel consistori mollerussenc l’any 2017.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.