La poma, l’esport i la cultura protagonistes d’un intens cap de setmana festiu a Barbens

pla-durgell-tv-la-poma-lesport-i-la-cultura-protagonistes-a-la-fira-de-la-poma-de-barbens-1510-med

Barbens celebrarà una nova edició de la seva tradicional Fira de la Poma i Templers, que comptarà amb un complet i variat programa d’activitats amb especial protagonisme per la Correpoma 2018 – Milla de Barbens, a més de diferents activitats culturals, musicals i lúdiques. La present edició recuperarà també la tradició de decorar els seus carrers amb motius vinculats amb la poma.

La població de Barbens organitzarà una any més la seva particular festa d’exaltació de la poma, un producte vital per a l’economia del poble, amb motiu de la celebració de la 35è edició de la Fira de la Poma i Templers de Barbens. Un any més, s’ha dissenyat un complet programa d’activitats en el qual destaca per la seva projecció i participació la Correpoma 2018-Milla de Barbens, que enguany complirà onze anys de vida i comptarà amb la participació de més de 350 corredors i corredores. De manera paral·lela a la celebració de la cursa es duran a terme tot un seguit d’activitats adreçades a fomentar la pràctica de l’esport, els hàbits saludables i, és clar, a fomentar el consum i donar a conèixer la poma de Barbens, un dels productes hortofructícoles més destacats dels produïts en aquesta localitat del Pla d’Urgell, amb especial significació per la poma golden.

La celebració de la Fira de la Poma i Templers de Barbens té com a principal objectiu donar a conèixer la important activitat productiva de la població vinculada amb la fruita dolça en general, i la poma, un dels seus productes estrella, en particular. Així mateix, aquesta fira esdevé una gran oportunitat per donar a conèixer un dels principals atractius turístics de la població, que des de fa unes setmanes compta amb 4 grans murals urbans, com és el seu llegat templer.

Entre altres, un dels atractius de la present edició té a veure amb la recuperació d’una antiga tradició de la festa consistent en decorar els carrers de la vila amb motius vinculats amb la poma. El carrer Domènec Cardenal, entre altres indrets, serà un dels espais que es guarnirà gràcies a l’esforç d’un grup de voluntaris del poble que ha decidit recuperar aquesta tradició.

Aquesta no serà l’única novetat de la fira que comptarà amb una mostra de diferents varietats de poma. La cultura també tindrà una destacat protagonisme en aquesta edició de la Fira de la Poma i Templers amb motiu de la inauguració de dos exposicions pictòriques: “La Poma”, una exposició de pintura col·lectiva promoguda pel Grupdar.cat “Les mans de l’art” –una associació de pintors integrada per artistes de diferents indrets de la geografia catalana i la resta de l’Estat-, que tindrà a la poma com a principal protagonista i que es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Barbens. Per la seva banda, la pintora Aina Aragonés presentarà la seva exposició “Moments” al Museu de Maquinària Agrícola, on també es podrà veure l’exposició “Eines de la Terra”, impulsada per Salvador Sarri. Els “nostàlgics” podran gaudir d’allò més amb l’exposició fotogràfica del centenari del Futbol Club Barbens.

La programació es complementarà amb diferents activitats lúdiques com el mercat medieval i de productes artesans o la cercavila del diumenge al matí, activitats musicals o el sopar popular del dissabte i diferents espectacles i activitats per a grans i petits. Fet i fet, una excel·lent oportunitat per gaudir d’unes hores d’esbarjo i visitar aquesta localitat lleidatana, que té la poma per bandera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.