La rehabilitació de l’espai museístic de Bellvís permetrà exposar tot el material de la Festa dels Firals

La rehabilitació de l’espai museístic de Bellvís permetrà exposar tot el material de la Festa dels Firals, que se celebra al municipi des de l’any 1995

Aquest mes d’abril, amb el suport de la Diputació de Lleida, ha finalitzat el projecte d’adequació de l’espai museístic de Bellvís inclòs en el projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni’. L’obra, realitzada a la segona planta de l’Ajuntament amb un pressupost de 101.716,63 €, ha estat cofinançada amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Bellvís.
La rehabilitació d’aquest espai, que permetrà exposar tot el material de la Festa dels Firals, que se celebra al municipi de Bellvís des de l’any 1995, suposa també posar en valor un nou punt d’atracció cultural i patrimonial vinculat als diferents trams del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya.
Per poder fer la museïtzació de tot el recull de documentació, es necessitava un espai prou ampli i diàfan que permeti recollir i exposar tot el material dels Firals amb què compta el municipi. Les temàtiques aniran presentades amb plafons explicatius i elements il·lustratius que puguin ajudar a contextualitzar en vitrines o zones d’accés restringit (vestimenta, armes, entre d’altres).
L’espai s’ha dissenyat de tal manera que s’hi podran diferenciar diversos àmbits temàtics, que estaran complementats amb una zona de projecció en què, mentre romandrà obert l’espai de museïtzació, s’hi projectaran gravacions dels Firals. A més, serà un espai per poder fer presentacions i conferències sobre la festa o la història del poble.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.