La residència geriàtrica del Palau d’Anglesola necessita material de prevenció

89553371_1252072718329126_2951880595329777664_o

Foto: Residència Ca la Cileta / L’ajuntament del Palau fa una crida de material protector per a les treballadores de la residència geriàtrica

Als pobles on no hi ha Policia Local han de sortir els alcaldes a alertar els qui no respecten el confinament

La residència de Ca la Sileta del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell) necessita material de previsió de contagis del coronavirus com són mascaretes, ulleres, guants, bates i gel higiènic. L’alcalde Francesc Balcells ha fet una crida i ha assegurat que aquest és un dels punts del municipi que els preocupa més davant la crisi del covid-19. Si bé ara com ara al centre no hi ha cap cas positiu ni persona aïllada, la mitjana d’edat dels usuaris és molt elevada, de 87 anys i mig. Així mateix, l’alcalde ha dit que en pobles petits on no hi ha Policia Local han de sortir ells mateixos a alertar aquelles persones que no respecten el confinament. A Palau hi ha un cas de coronavirus confirmat, ingressat a l’Arnau, i 10 persones aïllades a domicili.

A la residència geriàtrica de Palau d’Anglesola hi ha un total de 43 residents i 36 treballadores. Segons Francesc Balcells el material per prevenir del covid-19 és escàs i tot i que hi ha molta gent del poble que ha fet mascaretes casolanes, cal tenir en compte que aquestes no compleixen tots els requisits necessaris per frenar l’expansió del virus. La residència “és el que ens fa patir més”, ha assenyalat Balcells, que també ha volgut deixar clar que de moment, no hi ha cap cas positiu i tampoc cap usuari o treballador aïllat.

El centre va rebre ahir dijous al matí flors de temporada per part de l’Horticultura Bellmunt de Lleida en reconeixement a la tasca de les seves treballadores, que es van fer una fotografia a l’exterior.

90641365_1054431401603323_911428597497987072_oFoto: Residència Ca la Cileta / Les treballadores del centre amb flors que els hi ha regalat Horticultura Bellmunt en reconeixement a la seva feina

D’altra banda, Balcells ha alertat que en municipis petits on no tenen Policia Local, han de ser els mateixos alcaldes els que surtin al carrer a vetllar perquè tothom compleixi amb el confinament. Assegura que a Palau la “majoria” el compleix però que hi ha una minoria que no ho fa. En dos ocasions ha calgut trucar als Mossos d’Esquadra al detectar gent que passejava sense necessitat o també enxampar canalla jugant al carrer.

Balcells també ha explicat que des de fa quinze dies es va establir un sistema perquè el CAP del poble aculli pacients d’altres municipis per no massificar de persones diversos punts de manera que a Palau hi van els de Vilanova de Bellpuig i Golmés i així es concentra l’activitat durant un període determinat.

Davant la crisi del coronavirus l’Ajuntament de Palau d’Anglesola també ha adoptat altres mesures com l’eximent d’algunes taxes municipals. Els comerços del poble també s’han “unificat” per establir horaris d’obertura i hi ha un grup de 23 voluntaris joves que assisteixen a aquelles persones que viuen soles o estan aïllades.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.