La revista Mascançà celebra deu edicions amb 15 estudis sobre el Pla d’Urgell

Fulleja els 15 estudis científics sobre el Pla d’Urgell que recull el desè número de la Revista Mascançà, que s’ha presentat aquest dijous al vespre a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa. La publicació celebra així la seva primera dècada d’història, temps en què ha divulgat uns 130 estudis científics elaborats per 150 investigadors.

Concretament, la revista està integrada pels treballs exposats a les IX Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell que van tenir lloc al Poal l’any passat. Precisament, l’ensenyament amb aquest municipi entre els anys 1830 i 1940 és un dels temes que aborda l’edició, on enguany cobren un protagonisme especial temes vinculats a la natura i la societat. En aquest sentit analitza, entre altres, la gestió de l’estany d’Ivars i Vila-sana, els peixos de la comarca, o el voluntariat a la ciutat de Mollerussa.

En clau de futur, la revista té assegurades les edicions de l’onzè i dotzè número gràcies al conveni de col·laboració que van signar el passat mes de juliol el Centre de Recerques, l’Arxiu Comarcal i l’Ajuntament de Mollerussa. I és que des del consistori se la defineix com “un dels millors tresors culturals de la comarca”.

Cal recordar que els dos pròxims números de la revista tindran un tiratge de 400 exemplars.


Informa: Ignasi Gómez

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.