La Ruta del Senders de 1714, principal esdeveniment del 30è aniversari de l’Associació Atlètica Xafatolls

Ruta_senders_Xafatolls_Mollerussa_002_VR

Presentació dels actes conmemoratius del 30è aniversari de l’Associació Atlètica Xafatolls.

 

L’Associació Atlètica Xafatolls celebra aquest any el 30è aniversari de la seva creació i per cinmemorar-ho farà la Ruta del Senders de 1714, un recorregut de 645 quilòmetres pels deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). Els organitzadors han volgut sintetitzar en aquest esdeveniment els valors del club, que coincideixen amb els que representa la Ruta del Senders de 1714, com són el coneixement de la geografia del país, de la història de Catalunya i el respecte per la natura.

La ruta es desenvoluparà entre els dies 11 i 13 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. L’Associació Atlètica Xafatolls ha explicat en roda de premsa els detalls d’aquest esdeveniment. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; del vicepresident de l’Associació Atlètica Xafatolls, Xavier Gomà, i dels membres de la mateixa associació, Ricard Pastó i Ricard Polo.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat la importància de l’Associació Atlètica Xafatolls per a Mollerussa “no s’entendria la historia esportiva del municipi sense la constància, la perseverança i l’esforç que fa de forma altruista l’associació, ja que a través d’ells articulem la dinàmica esportiva de la ciutat”. També ha destacat la seva implicació en la formació esportiva, amb 110 alumnes a l’Escola d’Atletisme. Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha felicitat l’Associació Atlètica Xafatolls pel seu 30è aniversari i ha destacat el seu caràcter social i participatiu. Pel que fa a l’esdeveniment en concret, Reñé ha indicat que “més enllà del caire esportiu també implica un compromís social i de país”.

Per a la realització de la ruta, el club disposa d’una seixantena de corredors que aniran fent els diferents trams per parelles amb relleus d’entre 10 i 40 quilòmetres sense parar, segons ha explicat el vicepresident de l’Associació Atlètica Xafatolls, Xavier Gomà. A més, el club disposarà d’un centre d’operacions en una casa rural situada a l’entorn de Manresa. A més de ser el punt de trobada dels corredors, aquesta casa rural també acollirà els socis durant els dies de la ruta.

La ruta dels senders del 1714 recorre deu escenaris destacats de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). Es tracta de llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic. Al final de la ruta, l’associació afegirà un últim relleu, que anirà de Lleida fins a Mollerussa. Aquest és un dels actes que ha organitzat el club per celebrar el seu 30è aniversari i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

El 5 de setembre l’associació organitzarà un altra activitat en el marc dels actes commemoratius, que consistirà en la recuperació del “xafatoll de ferro”, un berenar familiar i un sopar i ball de fi de festa. L’Associació Atlètica Xafatolls és una entitat esportiva de Mollerussa fundada el 1985 i que agrupa un gran nombre d’esportistes amateurs amb l’atletisme com a esport habitual. Actualment l’associació compta amb 190 socis.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.