La Salle Mollerussa activa un projecte pioner a l’estat per a l’extracció de víctimes

El projecte, anomenat Taller d’Extracció Sanitària en Accidents de Trànsit, ha estat pensat per donar formació als alumnes del Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries, i fins i tot a cossos de seguretat com Bombers, SEM, Protecció Civil i Policia.

El centre educatiu La Salle Mollerussa ha fet una inversió en una nova aula amb un projecte docent que serveix per intensificar la formació sanitària en situacions complexes, com són els accidents de trànsit. Amb aquest projecte, els alumnes d’aquest cicle formatiu poden adquirir coneixements i habilitats en l’atenció sanitària especial en situacions d’emergència, com l’assistència vital i el maneig del pacient traumàtic en un espai confinat.

Els alumnes, de forma gradual, van adquirint la metodologia de treball necessària per intervenir en aquest tipus d’escenaris, i coneixen el treball d’altres cossos d’emergències, cosa molt important.

Aquesta formació se centra en tres àrees diferents. La primera àrea és la valoració de la seguretat de l’escenari de treball, tenint en compte la biomecànica de l’accident. La segona àrea consta de la valoració sanitària inicial de l’accidentat politraumatitzat. Finalment, la tercera àrea tracta de l’extracció reglada de l’accident.

Aquest nou taller d’extracció ha estat construït per Tallers Sandoval-Martínez i dissenyat per Enginyeria DISEMA, sota la supervisió de La Salle Mollerussa i dels professors de Formació Professional que han aportat les idees del projecte.

El taller permet entrenar tècniques més complexes d’extracció sanitària, com són els bolcats totals de l’accidentat penjant del cinturó de seguretat, així com els bolcats laterals. L’escenari de l’accident de trànsit en els centres educatius és complex d’entrenar, però amb aquest taller d’extraccions l’alumne sortirà molt ben preparat en aquest matèria per entrar al món laboral.

La Salle Mollerussa espera presentar el projecte als cossos de seguretat, als estaments educatius i a les autoritats de la ciutat quan la situació ho permeti.

Amb aquest nou espai, La Salle Mollerussa se situa novament al capdavant dels centres amb projectes estatals i autonòmics de Formació Professional innovadors i emprenedors.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.