La taxa d’escombraries s’incrementarà un 10% a Mollerussa l’any 2020

L’Ajuntament de Mollerussa apujarà la taxa d’escombraries un 10% per a l’any 2020 de mutu acord entre l’equip de govern de Junts per Catalunya i ERC. El consistori pren aquesta mesura, que es preveu aprovar en el ple extraordinari del pròxim dilluns, per fer front a l’augment d’un 14% en el cànon d’excedències que ha fixat l’Agència de Residus de Catalunya per, entre altres aspectes, estimular la recollida selectiva als municipis. Tanmateix, a proposta del grup republicà, l’increment de la taxa va acompanyada d’una bonificació a les famílies nombroses i monoparentals en funció dels seus ingressos anuals.

L’Ajuntament també congelarà l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI) però li incorporarà una bonificació del 50% sobre la quota íntegra dels habitatges que instal·lin sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar, en una de les mesures per afavorir el medi ambient. D’altra banda, també per petició dels republicans, s’aplicarà un recàrrec d’un 30% en els immobles que faci més de dos anys que són desocupats.

Amb aquest objectiu de promoure polítiques mediambientals, també es bonificarà en un 75% l’impost per als vehicles de zero emissions, i en un 95% les llicències d’obres que contemplin la instal·lació de plaques solars.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.