La Trobada Empresarial sobre Transformació Digital bat rècord d’inscrits

El teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit aquest dijous la 7a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital batent el rècord d’inscrits i assolint la xifra de 365 participants. La jornada, coorganitzada per la firma Xtrategics i Fira de Mollerussa, ha sumat enguany col·laboradors institucionals i entitats empresarials lleidatanes, cosa que posa de manifest la seva consolidació com a esdeveniment de referència i “amb un futur impressionant”, ha assenyalat l’alcalde de la ciutat i president de l’ens firal, Marc Solsona. En l’atenció als mitjans de comunicació, Solsona ha reivindicat la comarca i la capital del Pla d’Urgell a l’hora “d’innovar, treballar i impulsar espais de trobada professionals com aquest”. Així mateix, l’alcalde ha lamentat que, de vegades i com a element despectiu, es digui “que totes les administracions, polítics o empreses són iguals”, i ha defensat “la nostra ambició competitiva en l’àmbit empresarial, de situació geogràfica i de potencialitat territorial, que ens fa únics, diferents i singulars”.

De forma positiva ha valorat també la trobada el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui ha qualificat la convocatòria com a “importantíssima per al nostre territori”. Talarn ha secundat la felicitació de l’alcalde a la firma Xtrategics i l’ha estès a Mollerussa per l’organització d’aquestes jornades.

Per la seva part, Narcís Romà, soci d’Xtrategics ha assenyalat a Mollerussa com a capital empresarial de la Plana de Lleida en acollir una jornada empresarial amb 365 empresaris, el 30% dels quals corresponen al Pla d’Urgell i el 70% restant a comarques del voltant com la Noguera, el Segrià, l’Urgell o les Garrigues.

Romà ha incidit que els participants, la majoria directors d’empresa o dels departaments de màrqueting i TIC, assisteixen per “entendre quines tendències i quins recursos tindran a disposició els pròxims anys per poder continuar competint en el mercat professional”.

La ciberseguretat, la innovació o com gestionar el talent o les persones, entre els temes abordats per reconeguts professionals

La jornada d’avui ha reunit a Mollerussa reconeguts ponents que han tractat temes com “la importància d’acceptar la incertesa com a part del procés d’innovar”, segons ha indicat Pau Garcia-Milà, emprenedor nomenat Innovador de l’any per MIT-TR-35; o la gestió del talent i les diferents maneres d’entendre la feina de les generacions baby boomer, millennial o zeta, ja que mentre que “per a un baby boomer si t’agraa la feina o no, és igual i l’important és la seguretat i pagar les factures, un millennial o un zeta busca un propòsit, realitzar-se, participar en les decisions, uns ambients de treball sans, etc.”, segons ha explicat en la seva ponència Laura Ravés, directora de Cultura, Organización y Personas d’MPM Software.

El mediàtic en temes de ciberseguretat i espionatge, Elies Campo, ha estat altre dels conferenciants d’aquest matí, qui ha parlat de l’avenç de la tecnologia, la qual es pot “utilitzar bé o malament”, al mateix temps que ha manifestat que “actualitzant els dispositius a l’última versió, utilitzant gestors de contrasenyes i tenint sentit comú, eliminem i minimitzem molts dels riscos que podem tenir”. Campo ha afegit que “el més important és assegurar-te que tens l’equip per afrontar el repte que vulguis aconseguir i tenir clar el problema que solucionaràs amb aquest equip”.

Aquesta setena trobada empresarial s’ha complementat també amb la xerrada Ecosistemes d’Innovació per part del referent a nivell mundial en intel·ligència artificial, Xavier Azemar, així com amb una Taula d’experiències i reptes moderada pel president de la Cambra de Comerç de Lleida i fundador i director del Grupo Saló, Jaume Saltó.

Recordar que la 7a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital, juntament amb la XII Jornada intercomarcal sobre el cultiu del panís, han obert el programa de Jornades Tècniques de la 150 Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que se celebrarà del 17 al 19 de març.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.