La UGT denúncia que prop de 200 treballadors treballen com a falsos cooperativistes a l’escorxador de Mollerussa

La UGT ha denunciat aquest dimarts que a prop de 200 treballadors treballen com a falsos cooperativistes a l’escorxador de Mollerussa. Una trentena de membres del sindicat ha dut a terme una concentració a les portes de l’escorxador per denunciar aquesta situació i també s’ha fet un tall de la carretera LV-2001 durant uns minuts.

Antonio Rodríguez, secretari general de FITAG-UGT, ha assegurat que han rebut queixes de treballadors d’aquest escorxador i ha alertat que treballen en unes condicions ”vergonyoses i lamentables, amuntegats a la cadena, amb ganivets sense cap control de risc”.

També ha assegurat que des de la UGT fa 6 anys que estan treballant en el tema de les falses cooperatives al sector dels escorxadors, que a partir de la crisi econòmica ha anat augmentat. En aquest sentit, ha recordat que un fals cooperativista és algú que va a demanar feina en una d’aquests plantes, signa un contracte com a cooperativista però acaba sense intervenir en cap òrgan de l’empresa.

Per tot plegat, des de la UGT s’ha reivindicat aquest dimarts que la Generalitat reconegui aquestes falses cooperatives al sector dels escorxadors i els treballadors passin a formar part de l’empresa principal.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.