La UGT posa dues denúncies més al Grupo Jorge pels “incompliments” amb els treballadors

Imatge general de la sala on s'ha celebrat l'assemblea de FICA-UGT Terres de Lleida i els treballadors d'Axparia, Grupo Jorge aquest dissabte a Mollerussa. El 12 de gener de 2019. (Horitzontal)

  • En una assemblea a Mollerussa han promogut aturades parcials en senyal de protesta davant d’uns cinquanta treballadors
El sindicat FICA-UGT Terres de Lleida denuncia novament el Grupo Jorge, concretament a la societat mercantil Axparia, pels “incompliments” a què estan sotmesos els treballadors, segons el mateix sindicat. Aquest dissabte han celebrat una assemblea a la biblioteca comarcal de Mollerussa amb l’assistència d’una cinquantena de treballadors i entre les mesures proposades per protestar hi ha les aturades parcials, segons ha explicat el responsable d’UGT, Antonio Rodríguez. “Hem posat dues denúncies més a les deu ja presentades al desembre i tenim una tercera preparada”, ha advertit. En aquest sentit, el responsable parla d’incompliments en els pagaments de nòmines i de la prima de producció i també en relació a les baixes i accidents laborals. “Proposarem eleccions sindicals per tal de crear un comitè d’empresa i així poder defensar als treballadors”, ha puntualitzat Rodríguez.

Els incompliments, segons Antonio Rodríguez de la UGT, van des del pagament del sou mensual, ja que asseguren que “l’empresa paga els mesos de 31 dies com si fossin de 30, fins a sancions indegudes, el pagament incorrecte de la prima de producció i gent que ha estat de baixa quatre dies i que se’ls ha comptabilitzat una baixa de tot un mes”. Després de revisar les nòmines, Rodríguez ha xifrat entre 120 i 200 euros la quantitat que l’empresa no paga als seus treballadors al mes. A més, ha denunciat que s’han produït accidents laborals. “Vam haver de denunciar a l’empresa perquè un treballador es va tallar gairebé un dit”, ha explicat Rodríguez. “No és normal que un dit vagi per la cinta de producció i aquesta no s’aturi”, ha criticat.Segons el responsable d’UGT, “els treballadors estan amuntegats” i la poca experiència d’alguns d’ells posa en risc a la resta de companys per una “manca de mesures de protecció”. Aquesta situació ha fet que el sindicat hagi afegit dues denúncies més a les deu ja havien presentat el desembre. A més, en té una “tercera preparada” que faran en breu.

El sindicat ha reunit aquest dissabte, a la biblioteca de Mollerussa, una cinquantena de treballadors per informar-los de com avancen les denúncies presentades i per explicar-los”la proposta d’eleccions sindicals perquè els treballadors tinguin representació orgànica dins l’empresa”. En relació a les mesures proposades en senyal de protesta, Rodríguez ha dit que “no és el moment de fer una vaga total, però si una aturada parcial per cridar l’atenció de l’empresa”.

Cal recordar que Grupo Jorge va començar el setembre passat a traspassar els treballadors autònoms al règim general de la Seguretat Social a través de l’empresa Axaparia, que hauria estat creada amb aquesta finalitat, segons el sindicat. En total haurien estat un centenar de treballadors, d’una plantilla d’unes 250 persones, segons explica un dels membres de la plantilla d’Axparia. Grupo Jorge també compta amb el centre de treball The Fortune Pig, situat a Mollerussa, i unes instal·lacions de Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga (Osona).


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.