La XVI Jornada Intercomarcal del panís obre dijous les sessions tècniques de la 145a Fira de Sant Josep

La XVI Jornada Intercomarcal del panís, que es durà a terme al Centre Cultural de Mollerussa, obrirà aquest dijous el programa de sessions tècniques que es duen a terme en el marc de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa. La problemàtica que generen les micotoxines que produeixen els fongs, que contaminen el cultiu de blat de moro, serà enguany el seu eix central, tenint en compte que els seus efectes no només es produeixen en el camp sinó que també apareixen en l’alimentació dels animals.

El programa continuarà el 15 de març, dos dies abans de l’inici de la Fira de Sant Josep, amb una jornada dedicada a l’observació i la predicció de pedra a Catalunya.

La segona edició de l’Aplec de joves del camp serà la primera de les jornades que coincidirà amb l’obertura del certamen. També repetirà l’Innoespai, a través del qual es presenten noves tècniques en agricultura, i una de les activitats tècniques amb més participació serà la de la 16a Borsa Interpirinenca de Cereals.

En total, s’espera una afluència d’unes 1.500 persones a la quinzena de jornades que s’emmarquen dins Sant Josep, que enguany clouran uns dies després de la fira amb una demostració de maquinària, el 23 de març, en una finca de la Fuliola.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.