La XX Jornada Frutícola de l’IRTA comptarà amb més de 2.000 professionals i un centenar d’empreses

Les XIX Jornades Frutícoles celebrades a la finca experimental de l’IRTA de Mollerussa.

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) durà a terme els dies 21 i 22 d’octubre la XX Jornada Fructícola. En aquesta edició s’esperen més de 2.000 professionals i un centenar d’empreses disposats a compartir experiències i definir conjuntament algunes de les principals línies de treball de l’IRTA per als propers anys.

Del programa d’enguany destaca la presència de Jorge Toranzo, director de l’INTA-Estación Experimental Alto Valle, a l’Argentina, que amb la seva experiència oferirà una visió molt completa de cap a on està evolucionant la producció de pera i poma a l’Argentina, així com quines són les novetats en el maneig de les plantacions (varietats, sistemes de formació, etc.). D’altra banda, es presentaran les novetats del projecte Fruit.Net per al control de plagues i malalties, els resultats de la supervisió i control del reg automatitzat amb sensors i l’estat actual del foc bacterià i de les xanthomonas (taca bacteriana).

L’empresa ADAMA, patrocinadora de la Jornada, presentarà Brevis®, un nou producte que serà una eina clau per l’aclarida química de fruits de pomera, sobretot en varietats que fins ara eren molt difícils d’aclarir amb les solucions disponibles.

A tot això se sumarà, de forma simultània, fins a deu demostracions de camp, on les empreses mostraran el funcionament dels seus equips de poda, sistemes de control de gelades, aplicacions de fitosanitaris, maneig de la coberta vegetal, sistemes de prepoda per plantacions de arbres fruiters equipats amb malles antipedra, entre d’altres. També estan previstes diverses ponències comercials on les empreses presentaran les seves noves solucions per al sector fructícola. A més, hi haurà una exposició que comptarà amb més de 200 varietats.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.