La zona de l’estació de tren, tema del Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

Fira de Mollerussa organitza aquest diumenge dia 20 de setembre una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” amb la zona de l’estació del tren (Estació ferrocarril, Prat de la Riba i Plaça Josep Pané) com a itinerari limitat per a aquesta 14a edició del concurs.

Així ho ha indicat aquest matí el president de l’ens firal i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, qui ha dit que el fet que aquest concurs sigui itinerant permet disposar “d’un fos gràfic i artístic” de diferents espais de la ciutat, alhora que ha volgut destacar l’espai de la mostra en aquesta edició, una zona que es transformarà en un termini d’un any, amb un nou carrer i la construcció del pas soterrat que comunicarà amb la futura estació d’autobusos, la qual està previst estigui acabada l’any 2016. Els canvis inclouen també una zona d’aparcament on actualment estan les barreres del tren, segons ha explicat l’alcalde.

Solsona s’ha desplaçat fins a la plaça Josep Pané, coneguda com la plaça del trenquet, juntament amb el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, des d’on han volgut presentar aquesta 14a edició del Concurs de Pintura Ràpida.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, a la plaça Josep Pané, un dels punts on tindrà lloc el Concurs de Pintura Ràpida

Per la seva banda, Segarra ha dit que des de l’organització es confia que hi hagi una bona afluència de pintors aquest diumenge, superant les xifres de l’any passat (25 inscrits), una dada que es va veure afectada respecte a anteriors edicions i que va ser deguda al mal temps.

El director ha destacat el prestigi i reconeixement de la convocatòria, així com la important dotació dels premis, amb una suma total de 5.275 euros que es repartiran en nou premis, el primer dels quals, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat conjuntament per l’Ajuntament de Mollerussa i la Fira de Mollerussa. El segon premi, patrocinat per la Diputació de Lleida, és de 1.000 euros.

Pel que fa a la resta són de menys quantia i són finançats per les empreses Nufri (3r Premi dotat amb 525 euros), Prefabricats Pujol (4t Premi dotat amb 450 euros); Federòptics Roure (5è Premi dotat amb 420 euros), Fridecal S.A. (6è Premi dotat amb 390 euros), Garrofé S.A.U. (7è Premi dotat amb 360 euros), Resquitx (8è Premi dotat amb 330 euros), GIESSA Assessors en assegurances – COSMOBROk Corredoria d’assegurances (9è Premi dotat amb 300 euros).

La jornada s’iniciarà amb la inscripció dels participants, la qual és gratuïta i podrà realitzar-se a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a les 12 del migdia al Teatre L’Amistat com a les darreres edicions. El veredicte del Jurat i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a 2/4 de 6 de la tarda.

El jurat, format per reconeguts professionals de món de la pintura, estarà integrat en aquesta ocasió per Jaume Vilella, president del Cercle de Belles Arts; Divina Drudis, membre de la Junta del Cercle de Belles Arts; el mollerussenc Xavier Brufau, professor de l’Escola Ondara de Tàrrega, i Kader Habbouche, de l’Associació Arts de Ponent.

La convocatòria, que permet recopilar any rere any imatges artístiques de diferents espais de la ciutat, esdevé també una oportunitat per passejar pels carrers i gaudir del treball dels nombrosos pintors que hi participen.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.