L’advocada Joaquima Alemany vincula pau i igualtat en la celebració del Dia Internacional de les Dones

La que fou presidenta de l’Institut Català de les Dones entre els anys 89 i 97, Joaquima Alemany, ha estat l’encarregada d’inaugurar a Mollerussa l’exposició Itineraris de vida, dones compromeses a Catalunya. La mostra, que es podrà visitar fins al dia 15 a la sala d’exposicions temporals del Museu de Vestits de Paper, ha servit d’exemple a l’advocada per posar èmfasi en el camí que encara queda per recórrer, acabant, per exemple, amb la desigualtat salarial i apostant per la conciliació.

Ja durant la seva conferència, Alemany ha parlat de la iniciativa de Nacions Unides per intentar arribar a la igualtat, que consisteix en fer complir una trentena d’indicadors de cara a l’any 2030. En aquest sentit, ha destacat el paper que desenvolupen el més d’un miler d’entitats de dones que hi ha arreu de Catalunya.

Durant l’acte, dut a terme al Teatre L’Amistat, l’associació Albada ha homenatjat a les sòcies que enguany celebren els seus 80 anys. La commemoració del Dia Internacional de les Dones s’ha tancat amb l’actuació de la coral Ressò de l’Albada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.