L’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, a l’Aplec Internacional a Portugal

L’expedició vilanovenca ha estat formada per les les colles vilanovenques Sol Ixent i Noves Branques

L’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig ha representat el sardanisme de les terres de Ponent a l’Aplec Internacional que ha tingut lloc a Elvas (Portugal) els dies 26, 27 i 28 d’agost. L’expedició vilanovenca formada per les les colles vilanovenques Sol Ixent i Noves Branques va emprendre el viatge el dijous 25 d’agost i va fer nit a Madrid, on va aprofitar per fer un assaig general a la plaça Espanya i conèixer la ciutat. Divendres ja van arribar a la ciutat fortificada d’Elvas, patrimoni de la humanitat on durant els 3 dies de l’Aplec han representat la sardana en totes les seues modalitats (galop i cercavila, punts lliures i lluïment).

L’Aplec Internacional trasllada anualment una àmplia mostra de tots els àmbits de la cultura popular catalana. Val la pena ressaltar que no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. Per a la colla Sol Ixent ha estat la 16a vegada que ha participat a l’Aplec. Aquest any però, l’objectiu principal era portar a l’Aplec i fer partíceps les noves generacions, la colla Noves Branques, formada per dansaires de 12 a 16 anys.

La propera cita de l’Agrupació és el concurs de Colles Sardanistes, el dissabte 3 de setembre, i les exhibions previstes en motiu de la Festa Major de la població.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.