L’Ajude(M)ollerussa segueix acompanyant la gent gran vulnerable a través de trucades

Ajude(M)ollerussa (2)

  • Realitza 134 contactes en una setmana a persones que viuen soles i obre un grup de WhatsApp que ara té 50 membres per donar suport

L’Ajuntament de Mollerussa ha reformulat el programa Ajude(M)ollerussa que va engegar el 14 de març per ajudar a les persones vulnerables amb motiu de la pandèmia i actualment concentra esforços en l’acompanyament telefònic tot i que sense abandonar el presencial a través de programa Reinicia de suport a situacions de dol, en el que actualment hi ha 21 persones actives tant en casos de suport individual com també grupal.

Pel que fa a l’acompanyament telefònic, des del Casal per a la Gent Gran i la figura de l’Amiga de la Gent Gran s’han fet un total de 134 trucades en la darrera setmana a persones que viuen soles, unes trucades que han derivat en 32 intervencions més directes motivades per la soledat, el sentiment d’inseguretat o el baix estat anímic de les persones acompanyades. Així mateix, s’ha obert un grup de Whatsapp que de moment compta amb una cinquantena de membres, tots ells persones usuàries de l’equipament municipal a les quals es vol mantenir informades i donar suport emocional per combatre les incerteses i inquietuds que genera la crisi sanitària al col·lectiu de la gent gran.

N’ha donat compte la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, a la reunió d’aquest migdia del Comitè d’Emergència Municipal, presidida per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha informat que, segons Salut, en la darrera setmana s’han registrat 41 nous casos positius. Pel que fa a la taxa de rebrot, se situa a 725 amb una RT d’1,64 mentre que fa una setmana era de 357 i la RT de 0,97.

D’altra banda, a la reunió també s’ha posat en relleu que actualment a Mollerussa hi ha cinc grups escolars confinats, tres a la Salle, un a l’Institut Terres de Ponent i un altre a l’Institut de la Serra, que demà ja ho deixa de ser.

Pel que fa a les actuacions fetes per la Policia Local, ara com ara s’han interposat un total de 180 denúncies per no dur la mascareta adequadament posada, 15 en la darrera setmana, en la qual també s’han obert 5 actes per no respectar el toc de queda o les restriccions de mobilitat del cap de setmana. Així mateix, s’ha denunciat tres bars de la ciutat per incomplir l’ordenança municipal pel que fa a la normativa sanitària.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.