L’Ajuntament aprova equiparar l’IBI al 0,72 a tota la ciutat amb l’abstenció de PSC i PP i el vot en contra d’ERC

L’equiparació del coeficient de l’Impost de Béns Inmobles al 0,72, que implica apujar-lo a un 28% dels rebuts que fins ara pagaven a raó del 0,68, ha centrat bona part del debat de la sessió plenària extraordinària d’aquest dijous, on s’ha aprovat la mesura amb els vots favorables de l’equip de govern. Mentre, Partit Popular i PSC s’han abstingut i Esquerra hi ha votat en contra.

Els republicans plantejaven unificar l’IBI pel tram baix i deixar-lo al 0,68 a canvi d’apujar altres impostos i taxes com el de construccions i instal·lacions. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha dit, però, que l’increment d’aquestes no serveix per compensar la davallada d’ingressos i ha argumentat que el Pla d’Ajust al que està sotmès al consistori no els deixa tenir massa marge de maniobra.

La resta d’impostos i taxes com ara la de construccions i instal·lacions, la de llicències urbanístiques, la de tramitació d’activitats i obertura d’establiments i la de recollida d’escombraries han quedat aprovades per unanimitat. En aquesta darrera, els socialistes han instat l’equip de govern a definir un topall d’ingressos per tal de limitar l’accés a la nova bonificació del 25% per a famílies nombroses, una proposta que serà estudiada per tal d’incorporar-la.

Mentre, Esquerra va votar en contra de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que afecta a l’àrea de la Serra on s’ha de construir la nova pista d’atletisme. Tot i que en aquest cas només es tractava d’un canvi de nomenclàtor, s’hi van oposar argumentant que no estan d’acord amb la futura ubicació d’aquesta instal·lació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.