L’Ajuntament de Mollerussa ajorna la recuperació de la Milla Nàutica per conservar l’hàbitat de dues especies vulnerables

La rata d’aigua, científicament coneguda com a Arvícola sapidus, és una de les dos espècies considerades vulnerables que s’han localitzat a les banquetes del Canals d’Urgell. Mesura entre 16 i 23 centímetres i té una cua d’uns 12 més de mitjana. L’altra és la bavosa de riu (Salaria fluviatilis), una espècie de peix d’uns 15 centímetres, allargat i sense escames.

L’entitat conservacionista Egrell ha advertit de la seva existència a l’Ajuntament de Mollerussa que, per evitar alterar el seu hàbitat, ha decidit no recuperar per aquesta Festa Major la Milla Nàutica, una baixada d’embarcacions que es va deixar de fer al 2008. I és que per poder-la dur a terme caldria segar les plantes que hi ha a la llera de la banqueta per tal que les embarcacions poguessin baixar amb seguretat.

La recuperació de l’activitat es va posar sobre la taula a les Festes Majors de l’any passat, quan el consistori va elaborar una enquesta popular per saber si la ciutadania volia que es tornés a dur a terme. Tot i que no es va registrar un volum important de participació, el sí va guanyar per àmplia majoria. Per aquest motiu, l’ajuntament estudiarà possibles alternatives per a poder programar la Milla Nàutica més endavant.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.