L’Ajuntament de Mollerussa aprovarà al ple de dijous l’equiparació del coeficient de l’IBI al 0,72

L’Ajuntament de Mollerussa equipararà el coeficient de l’Impost de Béns Immobles al 0,72 a partir del gener del 2016. La mesura afectarà al 28% dels més d’11.500 rebuts que es recapten per aquest concepte a la capital del Pla d’Urgell i suposarà un increment de fins a 12 euros respecte a l’import que pagaven fins ara. D’aquesta manera, el consistori vol evitar perdre 185.000 euros en el capítol d’ingressos, que és el que suposaria equiparar l’IBI per la banda baixa, a un coeficient del 0,68. Fins ara, els dos trams d’aquest impost estaven vigents en base a una normativa de l’Estat, de caire temporal, que tenia com a objectiu dotar als ajuntaments de més liquiditat.

Tot i amb l’equiparació de l’IBI al 0,72, el consistori recaptarà 16.000 euros menys per aquest concepte al 2016. A més, cal tenir en compte que també es deixaran d’ingressar 150.000 euros pel canvi de gravamen en el cas de finques urbanitzables que no tenen definit cap pla urbanístic i que, per tant, han passat de regir-se per l’IBI urbà al rústic. Mentre, els treballs d’ofici duts a terme per l’oficina del cadastre han permès regularitzar a l’alça el valor de 349 finques, un 3% del total, fet que s’estima que pot comportar per aquesta via un increment dels ingressos d’entre 120.000 i 130.000 euros al 2016.

Aquesta mesura serà una de les que s’aprovaran en el ple extraordinari d’aquest dijous, on també es donarà llum verda a la modificació d’altres taxes que es començaran a aplicar al mes de gener. A la sessió, Esquerra Republicana plantejarà equiparar l’IBI al 0,68 i compensar la davallada d’ingressos amb un increment de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

Una altra de les novetats és la bonificació d’un 25% de l’import sobre la taxa de recollida d’escombraries a la que podran accedir les famílies nombroses. A més, en el cas de l’impost sobre construccions i instal·lacions també es contempla una bonificació del 90% per les obres d’adequació d’accés i supressió de barreres arquitectòniques i per aquest mateix concepte una bonificació del 100% en la taxa per a llicències urbanístiques.  Així mateix, també preveu un increment lineal del 0,8% en el preu privat per distribució d’aigua i col·locació i utilització de comptadors i altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.