L’Ajuntament de Mollerussa apuja un 10% el rebut de la brossa

Per fer front a l’increment del cànon de l’Agència Catalana de Residus

Foto: Aj. de Mollerussa / Un camió recull la brossa del contenidor de rebuig

L’Ajuntament de Mollerussa apujarà un 10% la taxa de la recollida de la brossa de cara a l’any 2022. D’aquesta manera, el rebut d’un habitatge passarà dels 85,5 euros actuals a 94,13. El consistori aplicarà aquest augment per fer front a l’increment del cànon de l’Agència Catalana de Residus. Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que durant l’any passat es va incrementar el volum de tones de residus recollits a Mollerussa, un fet que repercuteix en el cànon esmentat anteriorment. En aquest sentit, el primer edil ha indicat que la voluntat del consistori és dur a terme al llarg de l’any vinent una actuació dirigida a reduir la fracció de rebuig incidint en una millora de la recollida de l’orgànica, ja que són les dues fraccions on la recollida selectiva no té els resultats idonis.

Solsona ha explicat que l’actuació en la qual s’està treballant té l’objectiu d’afavorir una congelació de la taxa de la brossa de cara a pròxims exercicis o, si més no, reduir la pujada que es preveu exponencial donat que l’Agència de Residus de Catalunya incrementa any rere any el preu per tona recollida per la qual cosa “cal buscar millores en l’eficiència del servei”.

Amplia el termini per anul·lar denúncies de zona blava i congela els preus de les fires

Aquest serà un dels punts que passaran pel Ple extraordinari previst per aquest dijous com també ho seran dues modificacions més d’ordenances fiscals. Per una banda, la del preu privat per la zona blava en la qual es contempla que el termini per a l’anul·lació de denúncia passi de ser d’una hora a tres hores i, per una altra, la del preu públic de Fira de Mollerussa que es manté per a tots els certàmens respecte al 2021 sense fixar cap increment, ja que segons ha indicat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, es considera que no és el moment econòmic oportú per fer una pujada. A més, també ha recordat als expositors que es van mantenir fidels a la Fira de Sant Josep se’ls va mantenir els preus de 2020 sense aplicar-los la pujada de 2021, una pujada que de cara l’any vinent sí que hauran d’assumir.

Modificació del Pla director per deixar sense efecte l’ARE a Mollerussa

També es portarà a l’aprovació del Ple la modificació del Pla director urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) amb relació a Mollerussa després de l’acord pres per la Comissió de Territori de Catalunya el passat 23 de setembre pel qual es deixa sense efecte, un acord motivat per la petició del consistori aprovada per Ple el 26 de novembre de 2020 en què se sol·licitava a la Generalitat que iniciés l’expedient en aquest sentit.

Altres temes que passaran per aquest Ple seran un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits per un import de 695.230 euros de factures que un cop aprovades es posen a pagament i un altre expedient de les mateixes característiques corresponent a factures de Fira de Mollerussa per un import de 7.100 euros. Així mateix, també es donarà compte del tancament en negatiu de la liquidació de Fira de Mollerussa per un import de 185.000 euros i d’una operació de crèdit a curt termini amb Caixabank per un import de 192.000 euros destinat a aquest organisme. També es passarà la renovació d’una operació de crèdit a curt termini de 700.000 euros amb Banc de Santander a nom del consistori.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.