L’Ajuntament de Mollerussa avala l’enderroc de l’antiga Farinera davant del seu deteriorament

L’Ajuntament de Mollerussa ha donat llum verda a l’enderroc de l’antiga Farinera del municipi, tal i com demanava el propietari davant el seu estat de degradació i per evitar que es pugui acabar ensorrant. L’edifici, de mitjans del segle XIX, està inventariat però no catalogat com a bé protegit dins el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i des del consistori han constatat que al seu interior no hi ha cap element a preservar.

Abans d’autoritzar la seva demolició, fa dues setmanes, es va demanar un informe al Departament de Cultura que conclou que l’edifici té un cert interès patrimonial. Aquest però, no és vinculant i no s’ajusta, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, al que diu la normativa urbanística de la ciutat, motiu pel qual s’ha decidit finalment avalar la petició d’enderroc. Una decisió que han lamentat des del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, que defensa que l’edifici podria tenir un potencial turístic.

Els republicans tenen previst presentar una proposta d’usos de l’edifici, amb l’objectiu que des del municipi es pugui facilitar que d’altres administracions, com ara el Consell Comarcal, la Diputació o la Generalitat, hi desenvolupin un projecte vinculat al valor patrimonial de les banquetes dels Canals d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.