L’Ajuntament de Mollerussa demana a la ciutadania que no alimenti gats de carrer sense acreditació per fer-ho

ajuntament molle

L’Ajuntament de Mollerussa ha demanat a la ciutadania que eviti alimentar els gats a la via pública si no disposa de l’acreditació corresponent per a fer-ho, tal com recull l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals que va entrar en vigor el març de 2019. El consistori ha rebut darrerament diferents queixes per aquesta praxi en determinades zones de la ciutat, ja que es fa indegudament. Per aquest motiu, intensificarà els controls per tal de sancionar aquestes actituds incíviques, segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona, que ha fet una crida perquè les persones interessades a dur a terme aquesta funció s’adrecin al consistori per demanar el carnet que les acrediti per fer-la.
Solsona ha recordat que alimentar els animals a la via pública sense autorització és considerat una infracció lleu que pot ser sancionada amb multes que van dels 100 als 300 euros, segons recull l’ordenança. L’alcalde ha posat de manifest que l’Ajuntament està compromès amb el benestar animal i la tinença responsable, per la qual cosa vol facilitar la pràctica de l’alimentació però vetllant també per al bon veïnatge. Per aquest motiu, les autoritzacions o carnets que es lliuraran des del consistori caldrà que recullin especificat les zones i les colònies que s’alimenten i el lloc pactat per col·locar l’aliment, que en cap cas pot ser discrecional a la via pública ni sota de vehicles ni en entrades particulars.

Des que fa més d’un any va entrar en funcionament l’ordenança que recollia l’obligatorietat de tenir un carnet que autoritzés aquesta praxi, cap persona l’ha sol·licitat oficialment. Així mateix, per part de la Policia Local s’han dut a terme al llarg d’aquest període més d’una vintena d’actuacions derivades de queixes veïnals, quatre de les quals han acabat en una denúncia per infracció a l’ordenança.

Així mateix, cal recordar que l’Ajuntament té aprovat un Pla de gestió integral de protecció animal a través del qual es va dur a terme un registre de la quarantena de colònies de gats ferals que hi ha a la ciutat.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.