L’Ajuntament de Mollerussa encarrega un estudi de mobilitat de la zona del Pla de Barris per avaluar l’impacte de les obres

El carrer d'Arbeca, un dels que s'estan estudiant. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

El carrer d’Arbeca, un dels que s’estan estudiant. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

L’Ajuntament de Mollerussa ha encarregat un estudi de mobilitat amb l’objectiu de tenir una valoració objectiva sobre l’impacte en la xarxa viària de les diferents actuacions previstes en la zona del Pla de Barris on està previst actuar en el marc del Pla d’Inversions 2017-2018. El fet que en la zona centre del nucli urbà estigui prevista la supressió de places d’aparcament així com també la prioritat per al vianant en els carrers adjacents implicarà diferents restriccions del pas de vehicles així com la possibilitat que hi hagi canvis de sentit de circulació, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

L’estudi ha estat encarregat per Junta de Govern del passat 17 de maig a l’empresa especialitzada Mcrit S.L per un import total amb IVA de 21.538 i ja s’hi està treballant des d’aleshores amb la instal·lació de sistemes de control de pas de vehicles en diferents punts de la ciutat afectats per la reforma del centre. La previsió és que l’estudi pugui està enllestit durant l’estiu.

En concret,  l’Ajuntament té previst actuar durant el 2017 en els carrers de la Ciutat de Lleida, de l’Onze de Setembre, de Santa Cristina i de l’Estrella, per una banda, i per una altra, en l’avinguda de Catalunya, en el carrer de l’Acadèmia i en el carrer de Ponent. Així mateix, per al 2010 es preveu que l’actuació es concentri en l’àmbit de les places de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand, Major i del Pla d’Urgell així com també en la zona de la Vilaclosa.

 

D’altra banda, Mollerussa inicia aquesta setmana la tercera prova pilot dins el projecte SmartLab impulsat per la Generalitat i al que està adherida des de finals de l’any passat per tal de testar solucions tecnològiques que puguin solucionar reptes municipals. En aquest cas es tracta d’una solució en el camp de la mobilitat, després de les dues anteriors que ja ha dut a terme, sent la primera un estudi acústic i la segona la utilització d’una aplicació informàtica en el marc de l’organització de congressos i jornades.

Aquest tercer projecte, batejat com a Street Flow per l’empresa Tecsidel que el testarà a la capital del Pla d’Urgell, consisteix en un sistema de lector de matrícules instal·lat en un únic pòrtic que permet analitzar la composició vehicle a vehicle del trànsit que el travessa amb l’objectiu de classificar-lo i mesurar-lo en detall. Per això, tècnics de l’empresa tenen previst instal·lar-lo al carrer Ferrer i Busquets (antiga N-II) aprofitant el pòrtic de senyalització vertical davant del semàfor que hi ha a l’alçada de La Salle.  La instal·lació es farà de matinada ja que cal tallar un dels carrils de la via perquè els operaris puguin treballar.

El sistema es mantindrà un mínim de sis mesos en prova ja que l’objectiu de l’empresa és testar-lo també tenint en compte diferents temperatures ambientals i condicions climatològiques, com pot ser la boira. L’aparell, que estarà senyalitzat en la seva ubicació, podrà comptabilitzar els tipus de vehicle que travessa aquesta via ja siguin camions o turismes, per exemple.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.