L’Ajuntament de Mollerussa instal•la un sistema per dissuadir els estornells a l’avinguda del Canal i a les piscines

Instal•lació del sistema per dissuadir els estornells a l’avinguda del Canal. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

Instal•lació del sistema per dissuadir els estornells a l’avinguda del Canal. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

L’Ajuntament de Mollerussa posarà en funcionament a partir d’avui un sistema per intentar dissuadir la presència massiva d’estornells dels seus dormitoris en zones amb arbres de fulla perenne com són l’avinguda del Canal i també al recinte de les piscines d’estiu, on les defecacions d’aquestes aus malmeten el paviment i la gespa, respectivament.

Per aquest motiu, ha llogat dos aparells, alimentats amb una bateria fotovoltaica, que es col•locaran estratègicament en les branques i que seran programats per emetre un determinat soroll quan comença a fosquejar per espantar aquestes aus. El sistema també inclou deu altaveus que se situaran també entre els arbres per tal de reproduir el mateix soroll, que en el seu inici pot semblar un tret.

Es tracta d’una prova pilot de la que ja es té experiència en altres localitats catalanes i que compta amb un pressupost de 4.384 euros en aquesta primera fase. En funció dels resultat en aquestes dues zones, que són les més afectades per la presència d’aquestes aus des de novembre i fins a mig març, l’Ajuntament estudiarà ampliar la instal•lació del sistema en altres zones de la ciutat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.