L’Ajuntament de Mollerussa invertirà uns 5 milions d’euros en actuacions de via pública del Pla de Barris i 22 carrers més

L’Ajuntament de Mollerussa invertirà en els propers dos anys uns 5 milions d’euros en actuacions a la via pública, superant de llarg la previsió inicial que era d’un milió. Per fer-ho possible, el consistori, que tancarà el 2016 acomplint amb tots els indicadors econòmics que li permeten tornar a endeutar-se, compta amb l’autorització del Govern català per demanar un crèdit de 3 milions d’euros.

Uns diners que serviran per executar el 52 per cent de les obres previstes en el marc del Pla de Barris, sobre el que es demanarà una pròrroga fins l’any 2020. El termini d’execució d’aquests treballs haurà de finalitzar com a màxim al mes de juny de 2018, motiu pel qual la consulta ciutadana sobre els projectes guanyadors del concurs d’idees es farà abans de la primavera per a poder licitar les obres abans d’acabar l’any.

Mentre, un milió i mig d’euros més, provinents del finançament que ha d’aportar la Generalitat al Pla de Barris i també de les contribucions especials dels veïns, es destinaran al condicionament d’una vintena de carrers de la ciutat que no estan inclosos dins aquest àmbit d’actuació.

El pla d’inversions es debatrà en el ple d’aquest dijous, on també es sotmetrà a aprovació el pressupost del 2017, que ascendeix a 12,6 milions d’euros i que també compta amb una partida de prop de mig milió en inversions en via pública, 100.000 dels quals aniran a parar a la millora de carrers. La construcció del gimnàs de l’escola Ignasi Peraire i la renovació de l’enllumenat són altres de les partides importants d’aquesta àrea, on per primer cop es contemplen recursos per a instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics.

A banda de la inversió en urbanisme, el pressupost municipal destinarà uns 65.000 euros a actuacions de promoció econòmica, un 73 per més que als comptes d’aquest any. També s’incrementen les partides per a la Taula Social Municipal, la Borsa de Lloguer Social o els ajuts d’especial urgència.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.