L’Ajuntament de Mollerussa licita les obres en quatre carrers del Pla de Barris per un import total de 541.060 euros

pladebarrisL’Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació en dos paquets diferenciats la contractació de les obres de millora de 4 carrers, que estan inclosos en el Pla de Barris. Es tracta, d’una banda, dels carrers de Santa Cristina i de l’Estrella, que tenen un pressupost de licitació de 263.183 euros (IVA inclòs), i del carrer de l’Onze de Setembre i de la Ciutat de Lleida, per una altra, amb unes obres pressupostades en 277.877 euros (IVA inclòs). Totes dues contractacions tenen un termini màxim d’execució de 4 mesos, tot i que la rebaixa d’aquest termini serà un dels criteris de valoració que s’han fixat en les condicions per a l’adjudicació.

Els projectes d’execució de les obres, que ja van ser aprovats per Junta de Govern el passat 6 de juliol després d’explicar-los als veïns afectats i als grups polítics representats a l’Ajuntament, contemplen que el carrer de la Ciutat de Lleida passi a ser d’ús exclusiu per a vianants mentre que els altres tres es converteixin en carrers amb prioritat per als vianants però mantenint la circulació de vehicles per la qual cosa es planteja diferenciar-ne els paviments.

Així mateix, també es preveu actuar a la xarxa de clavegueram en els carrers de Ciutat de Lleida i Santa Cristina, on s’aprofitaran les canonades però s’incorporaran noves escomeses. També es renovarà l’enllumenat en tots quatre carrers amb la substitució de totes les làmpades de vapor de sodi per làmpades de LED i la incorporació d’una doble potència en horari de nit i en horari de matinada amb l’objectiu d’incrementar l’estalvi energètic, un estalvi que pot arribar a ser del 60%, segons el projecte.

Cal recordar que el passat 13 de juliol ja es va aprovar pel Ple l’expedient d’imposició i ordenació de contribucions especials per a la realització d’aquestes obres, que són subvencionades al 50% per la Generalitat a través del Pla de Barris mentre que el 50% restant es reparteix a parts iguals entre Ajuntament i veïnat. En aquest sentit, ja el passat 28 d’abril i també per unanimitat del Ple es va aprovar una operació de crèdit de 2 milions d’euros per finançar una part de les obres previstes dins del Pla de Barris 2017-2018.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.