L’Ajuntament de Mollerussa no cobrarà la taxa de terrasses als establiments de restauració durant el 2021

plaça-major-1536x896

Foto: Aj. Mollerussa / Imatge d’arxiu de la plaça major de Mollerussa
  • El consistori deixarà d’ingressar 27.000 euros per aquest concepte que se sumen als 10.000 que no s’han cobrat al 2020 durant el tancament

L’Ajuntament de Mollerussa eximirà als establiments dedicats a la restauració i que comptin amb terrassa del pagament de les taxes per ocupació de la via pública durant el 2021. D’aquesta manera, el consistori renunciarà a ingressar de cara al pròxim exercici els 27.000 euros previstos per aquest concepte. L’objectiu d’aquesta mesura, que afecta una vintena d’establiments que presten aquest servei, és oferir una ajuda indirecta i d’estímul per a la recuperació econòmica del sector de l’hostaleria i la restauració tocat per les mesures de contenció de la Covid19.

Així mateix, ja s’ha ultimat l’esborrany de la nova ordenança per ocupació de via pública amb terrasses que es preveu que, un cop es pugui dur a terme el tràmit d’informació a la resta de grups municipals i al sector afectat, sigui aprovada pròximament pel Ple.

Aquesta actuació se suma a la que s’ha fet ara deixant de cobrar tot el mes de novembre i tot desembre alhora que es treballa en la devolució de l’import corresponent al mig mes d’octubre ja cobrat abans de l’aplicació de la mesura de tancament decretada per la Generalitat.

Val a dir també que durant el període del primer confinament  tampoc es van passar els rebuts per aquest concepte corresponents als mesos d’abril i maig i es treballa per fer la devolució de l’ingressat per la primera quinzena de març quan encara no s’havia  declarat l’Estat d’alarma. Amb tot, el consistori deixarà d’ingressar prop de 10.000 euros durant el present exercici per aquest concepte amb la voluntat d’incentivar la recuperació d’aquest sector.

Així mateix, l’Ajuntament també estudia mesures per afavorir l’activitat dels establiments que desenvolupen activitats musicals o d’oci nocturn i que ara tenen suspesa l’obertura al públic. En aquest sentit, l’objectiu és que comptin amb una autorització provisional per tal de poder desenvolupar aquella part de la seva activitat  relacionada amb la restauració com pot ser la venda i subministrament de begudes i menjar seguint la mateixa normativa establerta en el pla d’acció del sector de la restauració aprovat pel PROCICAT.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.