L’Ajuntament de Mollerussa preveu un esforç inversor en la zona del Pla de Barris en el pressupost del 2017

reunio-pdb

Un instant de la reunió, duta a terme al Teatre L’Amistat.

 

L’Ajuntament de Mollerussa invertirà a partir de l’any vinent en diferents actuacions del Pla de Barris finançant-les amb fons propis tot i que deixant la porta oberta perquè en un futur puguin ser subvencionables per part de la Generalitat. Així ho ha dit aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en la reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris, que ha tingut lloc a L’Amistat i que ha comptat amb la presència del Cap d’Oficina de Gestió del Programa de Barris del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. En aquest sentit, Solsona ha demanat a la Generalitat que “es tingui en compte els municipis que, amb criteri no hem estirat més el braç que la màniga” ja que, entén que no es pot penalitzar deixant sense subvenció en futurs plans als ajuntaments que han estat rigorosos i coherents i donar prioritat a aquells ajuntaments que s’han endeutat per tirar endavant el Pla de Barris sabent que no arribarien les subvencions a temps.

En el transcurs de la reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment s’ha fet balanç de les actuacions realitzades en el darrer any dins de l’àmbit del Pla de Barris. Així mateix, s’ha fet repàs de les despeses justificades que encara no han estat abonades per la Generalitat i que sumen un total de 274.725,52€, dels quals el 80% es deuen a l’Ajuntament de Mollerussa i el restant a particulars. Per la seva part, el representant de la Generalitat ha destacat el bon plantejament fet des de Mollerussa així com també la bona execució del mateix donats els recursos existents.

Cal recordar que al 2014 Mollerussa va demanar a la Generalitat una pròrroga de dos anys en l’execució del seu Pla de Barris per tal de poder executar les diferents actuacions que tenia previstes. En aquest sentit, s’està estudiant demanar una altra pròrroga de dos anys més per poder completar el pla.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.