L’Ajuntament de Mollerussa promou una enquesta per saber l’opinió de la ciutadania sobre temes d’igualtat de gènere

dia dona treballadoraL’Ajuntament de Mollerussa vol saber l’opinió de la ciutadania en temes de desigualtats entre dones i homes amb l’objectiu d’impulsar polítiques i línies d’actuació que s’englobin dins el II Pla Local d’Igualtat, que està en procés d’elaboració. Per això, des de la regidoria de Règim Intern i Igualtat s’ha elaborat una enquesta que es podrà respondre de manera anònima i en línia a través de la pàgina web municipal www.mollerussa.cat  Així ho han explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona i la regidora de l’àrea, Rosalia Carnicé.

L’enquesta consta de 15 preguntes curtes distribuïdes en sis apartats diferents que es refereixen a àmbits com la salut, el treball, l’educació, la participació, l’ús de la via pública i la violència de gènere. La informació obtinguda a través d’aquesta acció, que va adreçada a homes, dones i col·lectiu LGTBI, que viuen o treballen a la ciutat, serà analitzada per tècnics de la regidoria per tal de ser tingudes en compte en l’elaboració del Pla d’Igualtat.

D’altra banda, des del consistori ja s’ha començat la distribució entre un centenar d’empreses i entitats de la Guia per a la conciliació de la vida personal i laboral, que s’ha elaborat des de la regidoria de Règim Intern i Igualtat, amb l’objectiu d’explicar, sensibilitzar i promocionar en el teixit empresarial de la ciutat mesures de conciliació que permetin assolir un equilibri entre la vida personal i laboral de les persones treballadores, convertir-se en una eina útil i pràctica, per a elles. Es tracta d’un segon pas en aquest àmbit després de l’elaboració i distribució a mitjans de l’any passat de la Guia d’estereotips en l’àmbit laboral.

Celebració al Teatre L’Amistat i acció reivindicativa a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Mollerussa, en col·laboració amb l’Albada, celebrarà el proper 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb una conferència sobre La intel·ligència emocional de les dones, a càrrec de Katia Medeles, reeducadora emocional, coach, escriptora i especialista en intel·ligència emocional i desenvolupament humà. L’acte tindrà lloc al Teatre L’Amistat les sis de la tarda. En el transcurs de la celebració també es retrà homenatge a les sòcies de l’associació l’Albada nascudes l’any 1937. L’acte comptarà també amb l’actuació de Ramon Pallàs amb un repertori de música dels anys 60.

D’altra banda, els representants dels treballadors de l’Ajuntament han organitzat per al dia 8 una acció reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc a dos quarts d’1 del migdia a la plaça de l’Ajuntament.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.