L’Ajuntament de Mollerussa reparteix 1.400 mascaretes en dos dies i demà instal•larà 20 dispensadors de gel a la via pública

Protec_Concienciacio2 (1)

  • Fa una crida al jovent perquè augmenti la prevenció, ja que és el col·lectiu on més creix el contagi i actua com a transmissor familiar

L’Ajuntament de Mollerussa ha repartit en dos dies 1.400 mascaretes a la ciutadania a través d’una campanya informativa de carrer sobre l’obligatorietat del seu ús articulada amb la col·laboració de voluntariat del programa Ajude(M)ollerussa i de Creu Roja. L’acció, que s’ha dut a terme dilluns i dimarts, s’ha fet també amb el suport de fulls de mà amb el lema Protegint-te tu, ens protegim tots. L’actuació s’ha complementat amb una intensificació dels controls per part de la Policia Local que, des que va entrar en vigor aquesta obligatorietat, ja ha aixecat un total de 40 actes per aquest motiu.

Es tracta de les primeres accions dutes a terme dins el Pla de Contingència endegat pel consistori amb l’objectiu de reforçar la prevenció de contagis arran del rebrot al Segrià. Entre les mesures adoptades figura també la instal·lació, que es començarà a fer demà, de 20 columnes amb dispensadors de gel hidroalcohòlic en l’espai públic en les zones de més concentració de gent. En aquest sentit, es farà especial incís en les zones de reunió del jovent, als quals es fa una crida perquè augmentin les mesures de prevenció al detectar-se que és el col·lectiu on més creixen els contagis i els que actuen com a transmissors dins la família.

Així s’ha explicat avui  en la reunió del Comitè d’Emergència feta avui en la qual s’ha insistit en la necessitat d’anticipar accions davant l’imminent inici de la campanya de la fruita al Pla d’Urgell d’aquí a 10 dies. En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha parlat de la demanda feta perquè sigui obligatori fer testos als temporers contractats per la campanya al Pla d’Urgell i també ha explicat que Mollerussa ja està ultimant el condicionament d’un espai que es pugui habilitar com a centre d’aïllament dels que puguin donar positiu i calgui tenir confinats.

A la reunió també s’han actualitzat les dades sanitàries de l’efecte de la pandèmia a Mollerussa, on a hores d’ara 117 persones computen com a casos positius. La xifra de persones que han perdut la vida per la malaltia en manté en 10 mentre que les curacions pugen a 42, segons dades facilitades pel CAP.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.