L’Ajuntament de Vila-sana cedeix el fons documental municipal a l’arxiu comarcal

arxiuvilasana2018

  • El trasllat assegura una millora en el manteniment i la catalogació de la documentació que conservava aquest municipi del Pla d’Urgell
ACN Vila-sana .- La consellera de Cultura, Laura Borràs, l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, han signat un conveni de cessió en dipòsit i règim de comodat del fons documental de l’Ajuntament de Vila-sana a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell. Aquest fons consta d’uns 70 metres de documentació datada entre el 1933 (data de la creació del municipi prèvia segregació de Castellnou de Seana) i el 2004. Un cop efectuat el trasllat de la documentació, l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell s’haurà d’encarregar ara del corresponent tractament arxivístic, catalogació, instal·lació als dipòsits de tot el fons documental de Vila-sana, així com de la posada a disposició dels investigadors i de la pròpia administració.
Amb l’ajut d’un tècnic d’arxiu i d’un auxiliar, assumits respectivament per la subdirecció general d’Arxius i Gestió Documental i pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell, així com la col·laboració del personal del mateix Ajuntament de Vila-sana, s’ha pogut fer el trasllat amb garanties de control i amb la supervisió necessària per tenir localitzable i recuperable qualsevol document en qualsevol moment, ja sigui a partir d’inventaris sumaris, així com d’una ubicació provisional estratègica i concreta als dipòsits de prearxivament.

El procés va començar fa pocs anys, quan els llibres d’actes del Ple ja es van posar a pública consulta a través del portal ‘Arxius en Línia’. El 2014 ja s’havia elaborat la corresponent fitxa del Cens d’Arxius.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.