L’Ajuntament debat adjudicar la neteja viària i la neteja d’equipaments en el primer Ple ordinari del mandat

La sessió començarà amb la presa de possessió de la regidora Raquel Pueyo en substitució d’Albert Gilabert, qui va renunciar al càrrec

L’Ajuntament de Mollerussa debatrà en el Ple ordinari d’aquest, el primer del nou mandat, l’adjudicació de dos dels contractes de serveis amb més pressupost com són el de la neteja viària i el de la neteja dels diferents equipaments municipals. En el cas de la neteja viària, es proposa adjudicar el servei a l’empresa Euroneteges, SL per un preu anual de 457.636 euros amb termini d’execució de tres anys, susceptible de pròrroga durant dos anys més. El Ple, que serà retransmès per Ràdio Ponent, començarà a les 8 del vespre amb la presa de possessió de la regidora Raquel Pueyo en substitució d’Albert Gilabert, qui va renunciar al càrrec. Pueyo serà la responsable de l’Àrea de Cultura, Joventut i Infància i Protecció Animal.

Pel que al contracte de neteja viària, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’àrea de l’Àrea d’Atenció Externa i Via Pública, Joel Bastons, ha recordat que es tracta de la segona licitació d’aquest servei després que al setembre del 2022 quedés deserta la primera perquè l’única empresa presentada no complia amb alguns dels requisits considerats indispensables. Així mateix, ha indicat que la segona licitació va sortir amb una revisió a l’alça del 6,6% sobre el preu fixat en la primera per tal d’ajustar els requeriments del contracte que té entre les seves característiques la incorporació de zones del Pla de Barris que anteriorment no es contemplaven o el control de les freqüències a través d’un sistema GPS que portaran incorporat els vehicles mòbils i els carros d’escombrada.

Així mateix, un altre dels punts de l’ordre del dia serà l’aprovació de l’adjudicació del contracte de neteja dels edificis i espais públics municipals, el qual ha estat dividit en sis lots diferenciats que sumen un pressupost anual de 320.778 euros. D’aquesta manera, la proposta contempla adjudicar el Lot 1, corresponent a les instal·lacions esportives, a Pulit, SA de Neteja i Conservació, per un import de 43.404 euros; el Lot 2, corresponent als centres escolars, a Serveis LIC 1999, SLU per 140.980 euros; el Lot 3 dels equipaments culturals, a Pulit, SA de Neteja i Conservació per 50.682 euros; el Lot 4, que inclou equipaments diversos a Pulit, SA de Neteja i Conservació per 33.788 euros; el Lot 5 referent a la neteja de les dependències de la Casa Consistorial a Pulit, SA de Neteja i Conservació per un import de 39.949 euros; i finalment el Lot 6 corresponent a espais exteriors també a Pulit, SA de Neteja i Conservació per 11.972 euros. Tots els contractes tenen un termini d’execució de 2 anys prorrogable a 5.

Altres punts de l’ordre del dia seran la declaració d’extinció i pròrroga forçosa del contracte del servei de gestió de l’escola bressol El Niu amb l’objectiu que, tot i que finalitzava aquest curs, es pugui allargar durant el curs escolar 2023-2024. L’objectiu és licitar conjuntament la gestió de les tres escoles bressol, dues de les quals finalitzen la seva vigència el 25 de novembre de 2023 i també seran prorrogades, perquè es comenci el curs 2024-2025 amb nous contractes que incorporin noves situacions com la gratuïtat de l’I2, entre altres, segons ha indicat l’alcalde.

També es debatrà la proposta d’establir com a festes locals retribuïdes i no recuperables per a l’any 2024 els dies 19 de març, festivitat de Sant Josep, i el dia 17 de maig, divendres de la Festa Major. Igualment, es proposarà la continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2023-2024.

Un altre punt serà l’aprovació d’un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per un import de 227.736 euros corresponents a factures per subministraments d’energia elèctrica i de gas.

Informa: Redacció i Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.