L’Ajuntament espera adjudicar aquest estiu les dos primeres fases de la reforma de l’edifici del Musicland

Foto alcalde- Ple municipal

 

L’Ajuntament de Mollerussa vol donar un impuls definitiu a l’execució de la reforma i redistribució de l’edifici de l’antiga discoteca Musicland. És per això que, en el Ple Extraordinari que celebrarà divendres vinent, s’ha inclòs en l’odre del dia un punt per declarar aquesta obra com una despesa plurianual. D’aquesta manera, es podran agilitzar els tràmits per poder tenir llesta l’adjudicació de l’actuació aquest mateix estiu.

Així ho ha explicat avui l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en detallar els temes que es tractaran al ple de divendres. En el cas del Musicland, fruit d’una donació dels germans Freixes-Badia, Marc Solsona ha recordat que l’objectiu de l’obra -el projecte de la qual es va aprovar el passat mes de febrer- era destinar l’edifici a dependències per a l’Agrupament Escolta Cal Met i altres entitats del municipi, i que el projecte s’articulava en tres fases, de les quals les dos primeres eren les necessàries per poder posar el local a disposició dels nous usuaris.

Aquestes dos fases estaven pressupostades en 351.000 euros, desglossats en 230.000 corresponents a l’exercici 2018 i 121.000 euros al 2019. Amb la declaració de l’obra com a plurianual, es podrien treure a licitació les dos fases a la vegada i finançar-les en dos pressupostos, començant les obres el més aviat possible perquè ja hi hauria consignació pressupostària a tal efecte gràcies a la plurianualitat, que a més implica el compromís, per part de l’Ajuntament, de que hi hagi una partida pressupostària per aquesta obra a l’any 2019.

Tot plegat, ha explicat Marc Solsona, permetrà “adjudicar les dos primeres fases de l’obra de manera immediata i es podria començar a executar-la el més aviat possible, que és el que volem”. Una adjudicació que, en cas que s’aprovi la pluriananulitat de la despesa, Marc Solsona espera que es produeixi aquest mateix estiu, ja que el desig de l’equip de govern és poder començar les obres el més aviat possible. Un cop s’executessin les dos primeres fases, ja només quedaria pendent la tercera, que ha d’incloure l’arranjament de l’interior de la sala polivalent i l’adequació del bar.

Cal recordar que el projecte consisteix en la reforma interna de l’edifici, que té una superfície de  946 metres útils, dels quals 809 es destinaran a dependències de l’Agrupament Escolta Cal Met mentre que la resta serà per a diferents associacions i entitats de la localitat. L’any passat ja es va dur a terme la substitució de la coberta existent per una de nova de panells de sandvitx amb tres patis de llums coberts per dotar les dependències de llum i ventilació natural.

Pel que fa als altres punts de l’ordre del dia del Ple Extraordinari del divendres vinent, es presentarà a aprovació la delegació de les prerrogatives de l’òrgan de contractació a la junta de Govern Local, per tal que aquesta assumeixi la gestió i la part operativa davant possibles incidències que sorgeixin al Pla de Barris durant l’estiu.

També se sotmetrà a aprovació la modificació de crèdits, una variació tècnica consistent en què les inversions a partir d’ara es desglossaran per carrers i no per fases, de manera que els pressupostos respondran d’una manera més fidel a la realitat d’allò que s’està fent.

Igualment, es proposarà desestimar les al·legacions presentades contra les notificacions individuals per la imposició i ordenació de contribucions especials per les obres de la plaça Manuel Bertran. Finalment, es presentarà a aprovació la bonificació de la llicència d’obres corresponent a l’adequació durant aquest estiu de diferents espais de l’escola Ignasi Peraire.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.