L’Ajuntament i l’IEI donen continuïtat al Premi Saó de Ponent de teatre llegat per l’entitat que el va impulsar

Les obres d’aquesta vuitena convocatòria es poden presentar fins el 3 de març i el veredicte del jurat es donarà a conèixer el 5 d’abril

L’Ajuntament de Mollerussa, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, donen continuïtat al Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format, després que l’entitat que el va impulsar anunciés el passat desembre que posava punt final a la seva activitat després de 9 anys. El premi, que arriba a la seva vuitena convocatòria, està dotat amb 5.000 euros que corresponen a la primera edició de l’obra, que va a càrrec de Pagès Editors dins la col•lecció Teatre de Butxaca. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el pròxim 5 d’abril en el marc de les Festes de Sant Isidori.

El premi és obert a obres dramàtiques inèdites, en català i que no hagin estat representades amb anterioritat. La temàtica serà lliure i amb un màxim de quatre actors/actrius, i l’acció dramàtica haurà d’estar localitzada a Mollerussa. Cada autor podrà enviar un màxim d’un original a premisaodeponent@mollerussa.cat fins al 3 de març per tal que puguin ser valorats pel jurat, el qual estarà format per Margarida Troquet, gestora cultural especialitzada en l’àmbit de les arts escèniques la qual fou directora del Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida del 1998 fins al 2015, i els filòlegs i professors, Francesc Pla i Anton Not.

Les obres guanyadores en les set anteriors convocatòries van ser Desgana, de Roger Pou; Absències, d’Eva Moreno; Pells mortes, d’Eva Saumell; Quan els arbres encara feien ombra, de Reyes Barragán; Amor particular, de Xavier Zanuy; Només els corbs van tips, de Ramon Gomis, i Tots els dies arriben, d’Iñaki Garz, peça guanyadora de la passada edició.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.