L’Ajuntament inicia els treballs de condicionament d’un solar per habilitar-lo com a espai caní

L’Ajuntament de Mollerussa ha començat els treballs de condicionament d’un solar per tal que pugui ser utilitzat com a espai caní d’esbarjo i socialització per als gossos.  Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, recordant que aquest és un compromís que va adquirir el consistori quan va entrar en vigor l’actual Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia el mes d’octubre de l’any passat.

El solar on estarà ubicada la zona d’esbarjo té una superfície de 800m2, ubicada  al C/ Belianes, 20-22, en la zona de la caserna dels Mossos d’Esquadra, en direcció al Salt del Duran i és de propietat privada. Ha estat cedit temporalment a l’Ajuntament que, com a contraprestació, abonarà al propietari els impostos equivalents a la taxa de clavegueram i a l’IBI, tal com es fa en els casos en què es cedeixen terrenys per habilitar-los com a zona d’aparcaments.

L’espai disposarà del mobiliari bàsic, com ara bancs i papereres, per a què els propietaris puguin dipositar els excrements de les seves mascotes, i una font. Per a delimitar la zona, es col·locarà una tanca a tot el perímetre. Així mateix l’Ajuntament instal·larà panells informatius amb les normes d’ús dels espai, en el qual es recordarà l’obligació d’identificar l’animal, censar-lo i portar a terme els controls sanitaris reglamentaris. El consistori té donats d’alta al registre municipal un total de 503 gossos, dels quals 31 tenen la qualificació de perillosos.

D’altra banda, l’Ajuntament ha signat un conveni amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya per tal de tenir accés a la base de dades de l’arxiu d’identificació d’animals de companyia.

El tinent d’alcalde, Josep Lavin, ha explicat que hi ha una problemàtica a la ciutat per lluitar i controlar l’abandonament o la pèrdua de gossos  i que, amb la signatura d’aquest conveni, hi haurà una “eina molt eficaç per a la localització dels propietaris dels animals perduts,  extraviats o abandonats” .

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.