L’Ajuntament licitarà al setembre les obres de la pista d’atletisme per començar abans de final d’any

L'Alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la roda de premsa (Autor: Aj. Mollerussa)

L’Alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la roda de premsa (Autor: Aj. Mollerussa)

 

L’Ajuntament de Mollerussa té previst licitar al setembre la primera fase de les obres de construcció de la futura pista d’atletisme, que està projectada al Parc de la Serra, segons ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona. De fet, un dels punts de l’ordre del dia del proper Ple ordinari que se celebrarà demà dimecres contempla portar a l’aprovació la declaració de la plurianualitat d’aquesta obra, que té un pressupost d’execució de 444.307 euros, 300.000 dels quals seran finançat per una subvenció que aporta la Diputació de Lleida i la resta provenen de fons propis.

Les obres d’aquesta primera fase, que començarien abans que acabi aquest any i seguirien durant el següent, contemplen el moviment de terres per adequar el terreny, la instal·lació dels drenatges necessaris, la construcció de la tanca perimetral i la col·locació del el tartan o material sintètic de què ha d’estar fet el terra de la pista, segons ha indicat Solsona, el qual ha dit que es tracta d’una obra necessària que complementarà els equipaments esportius, lúdics i escolars que hi a la zona.

Per aquest motiu, durant aquest any s’ha previst una dotació de 197.980 mentre que els 246.327 restants es preveuran en la propera anualitat, de manera que es puguin finançar amb 150.000 de la subvenció i els 96.327 restants a càrrec del pressupost del 2016.

A banda d’aquest punt, també es portarà a l’aprovació del Ple una modificació del pressupost per un import total de 369.551 euros. Les partides més importants que contempla aquesta modificació són la de 90.000 euros que corresponen a una indemnització per una sentència judicial relativa a l’acomiadament de l’arquitecte tècnic i els 58.000 euros que s’han destinat a les obres d’arranjament de les esquerdes que van sortir a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell de les quals s’ha fet càrrec l’Ajuntament tot i que té previst que li siguin retornats per les asseguradores. Aquesta modificació, segons ha explicat l’alcalde, es finança en bona part donant de baixa 214.000 euros que corresponen a part de la partida que es va reservar en el pressupost actual per licitar el servei de jardineria perquè es prestés externament, una licitació que s’ajorna per al proper any.

Altres punts de l’ordre del dia són el nomenament del càrrec de Jutge de Pau substitut, que ocuparà Josep Maria de las Heras després de la renúncia de Pere Garrofé, l’establiment de les festes locals que s’han fixat els dies 19 de març per Sant Josep i 20 de maig per la Festa Major o la verificació del text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ( POUM) que inclou quatre modificacions que es van aprovar en l’anterior mandat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.