L’Ajuntament netejarà 900 embornals de la zona oesta partir de setembre per garantir-ne un bon funcionament

Es tracta d’una actuació preventiva que permet optimitzar recursos i obtenir un estalvi econòmic i mediambiental amb tecnologia avançada

L’Ajuntament de Mollerussa, a través d’Agbar (abans Sorea) empresa encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua, netejarà a partir de setembre 900 embornals de la zona oest de la ciutat, un 37% dels existents, per evitar l’acumulació de sòlids i vegetació i garantir la màxima captació d’aigua de pluja en els 39 quilòmetres de xarxa de clavegueram. Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que es tracta d’una actuació preventiva que es repetirà periòdicament en les sis zones en les que la concessionària ha dividit la ciutat amb l’objectiu d’optimitzar recursos i obtenir un estalvi econòmic i mediambiental  amb tecnologia avançada.

Solsona ha assenyalat que des de finals de l’any passat es treballa amb Agbar amb la metodologia de neteja avançada que incorpora una nova eina tecnològica, la plataforma informàticaGalia, la qual permet fer una gestió més acurada i tenir informació actualitzada que millora la resposta a la ciutadania. En aquest sentit, aquesta metodologia permet identificar on és necessari netejar, quan i amb quina freqüència i facilita l’elecció dels mitjans més idonis en cada moment gràcies a l’ús de la càmera fixa com a eina de planificació i inspecció de la xarxa. El propòsit és actuar en major mesura amb caràcter preventiu per així evitar al màxim les mesures correctives d’urgència. Per la qual cosa, pròximament també s’actuarà en la neteja preventiva d’una seixantena de punts de la xarxa de clavegueram.

Repintat d’una cinquantena de passos de vianants en les rutes escolars

D’altra banda, l’alcalde ha indicat que durant aquest mes d’agost la brigada municipal està duent a terme una actuació de repintat d’una cinquantena de passos de vianants, principalment ubicats als voltants dels centres educatius de la ciutat per tal de millorar la seguretat en les rutes escolars de cara al proper inici de curs.  D’aquesta manera, ja s’ha actuat a la zona de la carretera de Torregrossa i carrers adjacents, així com als carrers Canigó, Doctor Gallego i Angel Rosell i a la zona del camí de Belianes i carrer de Josep Tarradellas. L’actuació seguirà la pròxima setmana als carrers de Ricard Vinyes i l’avinguda de Pau Casals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.