L’Ajuntament obre el concurs d’idees per escollir un projecte que transformi i modernitzi el parc municipal

La proposta guanyadora sortirà d’un procés de participació popular que haurà de triar entre tres finalistes escollides per un jurat professional

L’Ajuntament de Mollerussa ha publicat ja les bases per participar en el concurs d’idees que té per objectiu escollir un avantprojecte que permeti reordenar i modernitzar el parc municipal perquè respongui a les necessitats actuals d’aquest espai públic. Consta de dues fases, una primera en la qual un jurat qualificat escollirà tres propostes finalistes, que seran premiades amb mil euros cadascuna, i una segona en la qual, a través d’un procés de participació ciutadana similar al que es va fer per la reordenació del centre urbà, s’escollirà la proposta guanyadora que obtindrà un premi addicional de 2.000 euros.

Les propostes, que es poden presentar fins al 4 de setembre i han d’anar redactades per professionals de solvència amb titulació en arquitectura o enginyeria, han de contemplar el fet que l’ordenació proposada pugui comptabilitzar altres usos públics ocasionals com concerts o fires. També, com a criteris generals, cal que plantegi iniciatives per utilitzar l’espai ocupat per la piscina en desús, que ja va ser coberta per la Fira de Sant Josep per donar major amplitud al Saló de l’Automòbil i a l’espera de poder donar-li una funció a través del concurs d’idees obert.

Altres criteris que han d’incorporar les propostes són la creació d’espais lliures d’ús polivalent i la implantació d’itineraris per a vianants i bicicletes que puguin travessar el parc sense interferir el gaudi del parc. Així mateix, també s’han d’acompanyar d’un projecte per renovar la il·luminació i plantegi l’ordenació de serveis públics o la implantació de quioscos que permetin reformar l’espai destinat a bar i ubicar-hi determinat material.

Estudi de l’arbrat i la jardineria existent amb la incorporació de mesures de sostenibilitat

Les bases també contemplen la necessitat de fer un estudi de l’arbrat i la jardineria existent per definir els elements que cal conservar i els que cal substituir, utilitzant plantes pròpies de la zona, que requereixin baix consum d’aigua i que puguin apaivagar el soroll. També caldrà que es tingui en compte el criteri de la sostenibilitat i la reducció de la petjada ecològica tant pel que fa als elements constructius com a la instal•lació de mobiliari urbà. Val a dir en aquest sentit que la majoria dels arbres que hi ha al parc municipal van ser plantats durant la dècada dels 70 i l’estat de conservació d’alguns d’ells fa plantejar una actuació de renovació de moltes de les unitats existents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.