L’Ajuntament promou una trobada per fomentar la tasca del voluntariat en diferents projectes de ciutat

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell acollirà el proper dissabte dia 7 de novembre la segona Trobada de Voluntariat, promoguda per l’Ajuntament a través del Consell Social de Mollerussa, un ens de participació ciutadana format per una vintena de representants d’entitats o serveis així com ciutadans a títol individual. La trobada té per objectiu analitzar el fenomen del voluntariat i el sentit de la tasca que fan les diferents entitats que treballen en aquest àmbit, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de dos membres del Consell Social, Dolors Vilà i Pere Pocurull. Solsona ha destacat la importància de posar en valor i donar conèixer la tasca que, de forma anònima, fan moltes persones que treballen des del voluntariat i, en aquest sentit, ha explicat que durant la jornada es presentarà la plataforma de difusió creada pel Consell Social per tal d’unificar estratègies i ser un aparador dels diferents projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat.

Precisament l’alcalde de Mollerussa serà l’encarregat d’inaugurar la jornada a partir de les 10 del matí per tot seguit donar pas a la ponència El voluntariat creant valors per a les persones i la societat, a càrrec de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global i coordinador de Respon.cat. Tot seguit, es farà la presentació de la pàgina web de foment del voluntariat per part del Consell Social i que es vol oferir a totes les entitats de la ciutat que estiguin interessades en difondre la seva activitat, segons ha explicat Vilà, la qual ha fet una crida perquè “tothom pugui tenir veu, la gent conegui la tasca de voluntariat i s’hi uneixi”. En aquest sentit, Pocurull ha afegit que una de les fites de la trobada és captar voluntariat jove i poder encarrilar-los cap allà on puguin ser més útils.

La jornada també tindrà el seu apartat més pràctic amb la presentació de diferents experiències que s’han dut a terme en el camp del voluntariat a la ciutat com és el camp de treball Coopera, el projecte Dina en companyia que porta a terme la Fundació Catalunya-La Pedrera, el projecte Tot treballant pel bé comú, que fan conjuntament entre l’INS Terres de Ponent i la Llar Terres de Ponent així com l’experiència persona d’una voluntària. En aquest sentit i segons ha destacat Vilà, a banda de presentar la tasca dels voluntaris també es vol donar a conèixer el perfil i la resposta de les persones beneficiàries d’aquest voluntariat.

Les persones interessades a participar-ho poden inscriure’s de forma gratuïta fins el proper dia 6 els matins de 9 a 14 hores la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància. També es pot fer la inscripció a https://jornadadevoluntariatmollerussa.blogspot.com.es

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.