L’Albada compleix trenta anys fent un pas endavant en la defensa dels drets de les dones

L’Associació de Dones l’Albada compleix enguany trenta anys. Amb seu a Mollerussa, és una de les més antigues de la comarca del Pla d’Urgell. Es va fundar l’any 1990 a iniciativa de dotze dones i des de llavors ha estat l’espai de trobada referent de 1.400 sòcies per a divertir-se i compartir inquietuds. Ara, l’entitat té 430 associades. La presidenta, Tere Grañó, lamenta que la pandèmia ha marcat el trentè aniversari i els hi ha aturat el projecte històric amb el qual volien commemorar l’efemèride. Tanmateix, treballen per posar en marxa un programa en defensa dels drets de les dones.

L’Albada, que també col·labora activament en l’organització d’actes al municipi, va tancar el seu local al març a causa de la pandèmia. Una setantena de sòcies, però, van treballar des de casa per fabricar unes 2.000 mascaretes de cotó i repartir-les pel territori. El tancament va suposar l’aturada també dels tallers de l’entitat, que es feien en grup i on part de les participants superen els seixanta anys. Algunes d’elles s’han retrobat aquesta setmana per preparar la represa de les activitats sis mesos després amb mesures preventives. Asseguren que tot i la Covid-19 tenen moltes ganes de tornar a l’Albada.

En concret, l’associació té previst reiniciar a l’octubre els tallers de punta de coixí, pintura, música i piano, entre d’altres. El calendari d’activitats s’ha reajustat perquè cap grup, format per un màxim de deu membres, comparteixi espai amb un altre de forma simultània. Les participants hauran de portar mascareta i també hi haurà un control d’assistència.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.