L’Albada divulga la història de les dones que van fer créixer Mollerussa

L’associació recopila els noms de prop de 200 dones vinculades al teixit social, empresarial i educatiu i difon aquesta recerca històrica a través d’una pàgina web

L’Associació Albada ha iniciat un projecte per divulgar la història de dones que van fer créixer la ciutat de Mollerussa. Per ara, l’entitat ha recopilat el nom de 200 dones vinculades al teixit social, empresarial i educatiu del municipi. També disposa de les biografies de les mollerussenques Ramona Berni Toldrà (1887-1968), llibertària afiliada a la CNT, i Maria Manonelles Riera (1913-2004), activista política i sindicalista.

La recerca, que es pot consultar a través de la pàgina web www.albada-mollerussa.cat, se centra principalment en els segles XVIII i XIX, però també ofereix informació de dates anteriors malgrat que el nom de dona s’ha silenciat o no apareix en molts documents antics.

En aquest sentit, l’Albada ha demanat la col·laboració de la ciutadania per ampliar la informació d’aquesta recerca històrica, que és un encàrrec de l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu d’obtenir el distintiu per a la Igualtat de Gènere del municipi.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.