L’alcalde de Mollerussa s’ofereix a Lleida per aturar el projecte de Torre Salses, que considera una amenaça

alcalde 1

  • El primer edil creu que aquest model comercial i d’oci concentrat pot fer canviar els hàbits i debilitar el sector comercial de la ciutat

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha posat a disposició de la Paeria de Lleida per articular una estratègia en comú amb l’objectiu de frenar el projecte de l’àrea comercial de Torre Salses, que considera una “amenaça” per al teixit comercial de la capital del Pla d’Urgell, a poc més de 20 quilòmetres de Lleida, ja que pot canviar les dinàmiques comercials i el hàbit del dia a dia de l’entorn més proper.

Solsona, el qual ha assegurat que el canvi en el govern de la capital lleidatana afavoreix poder unir esforços per tirar enrere el projecte “sempre respectant l’autonomia municipal”, ha afirmat que “ens preocupa qualsevol amenaça que pugui entorpir o debilitar” el desenvolupament comercial de Mollerussa, un dels sectors que ha trobat un renovat impuls amb la reforma urbanística del centre de la ciutat que s’ha dut a terme recentment.

El primer edil de Mollerussa ha contextualitzat aquest posicionament en el fet en els darrers anys s’ha anat revertit la taxa d’atur a la ciutat, fonamentalment pel repunt de l’activitat industrial i també comercial, primer sector en importància. En aquest sentit, ha dit les dades del mes de juny fixen en 649 les persones aturades a Mollerussa amb una taxa d’atur registral del 8,61%, una dada que al mes d’agost encara baixa més fins a situar-se en 625 persones aturades. Aquestes xifres contrasten amb la punta màxima que es va registrar al març del 2012 amb 1.260 persones aturades i una taxa del 17,93%.

Solsona ha afirmat que aquestes dades mostren una tendència a la recuperació, tot i que cal continuar treballant per seguir reduint la taxa. Es tracta d’una tendència que també s’ha produït en les capitals més properes en nombre d’habitants com són Tàrrega i Balaguer i també a la capital de Lleida.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.